Liceul „Demostene Botez” din Trușești sărbătorește 70 de ani de educație (fotogalerie)

Liceul „Demostene Botez” din Trușești sărbătorește 70 de ani de educație (fotogalerie)

În ziua de 8 septembrie 2023, emoția sărbătoririi celor 70 de ani de existență a Liceului „Demostene Botez” Trușești a cuprins întreaga comunitate și nu numai! 

Ziua a debutat cu primirea invitaților, urmată de slujba de binecuvântare în memoria celor care au pus bazele învățământului trușeștean. Au urmat apoi, cuvinte pline de emoție din partea conducerii școlii, a Inspectoratului Școlar Botoșani,  și a Primăriei Trușești, precum și intervenții ale foștilor directori, profesori, elevi și reprezentanți ai comunității locale. Un moment deosebit, l-a reprezentat decernarea titlului de Cetățean de Onoare al Comunei Trușești, pentru  domnul profesor de geografie și biologie, Leizeriuc Constantin, care a ajuns la venerabila vârstă de 91 de ani  și timp de jumătate de secol a slujit la altarul inimii copiilor, iar un sfert de secol a fost director.

Programul artistic a fost susținut de către Ansamblul Folcloric "Flori de Busuioc" Trușești, Grupul vocal "Flori de Măr" și de către Denisa Nicola Măntăluță. Școala este locul în care învățăm, înainte de toate, că spiritul şi bogăția lui sunt cele care dau măsura faptelor noastre, învățăm unii de la alții că adevăratele valori transcend vremurile şi nu pier odată cu ele.

Învățăm că împărtăşind adevăratele valori, devenim mai bogați. Această zi este un prilej pentru toți oamenii şcolii  de a împărtăşi bucuria lucrului bine făcut şi de a contura perspective ce vor deveni, prin munca  de echipă, realități pe care ni le dorim. Un vis atins nu înseamnă altceva decât naşterea altuia nou, un sfârşit ce prinde formele unui nou început, căci cum altfel putem împuțina distanța dintre noi şi propriul nostru vis spre desăvâşire. La ceas de bilanț, elevii şi profesorii dau trecutului ce este al lui, împliniri, eşecuri, nostalgii, şi, în acelaşi timp, deschid porțile viitorului cu tot ce înseamnă el. Istoria școlii este o amintire vie a oamenilor, bucuria întâlnirii și amărăciunea pierderii.

Acestea sunt destinele profesorilor și elevilor noștri. Important e sǎ fim prinşi sub arcul timpului pentru a ne desǎvârşi fiinţa în sensul urmatoarelor cuvinte „sǎ cunoşti ceva temeinic şi sǎ faci ceva mai bine ca alţii, sǎ-l faci cât mai bine, dacǎ se poate sǎ-l faci perfect".

(prof. Cătălina Gania)











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
494

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
156

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
430

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...