Doina Federovici, mesaj pentru dascăli și elevi: ”Se anunță un an plin de provocări”

Cu ocazia începerii noului an școlar, președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a transmis un mesaj către elevi, profesori și părinți.

Doina Federovici, mesaj pentru dascăli și elevi: ”Se anunță un an plin de provocări”

Doina Federovici le urează succes celor care astăzi pășesc din noul pragul școlii, precizând totodată că începe ”un an al schimbărilor” și un ”an plin de provocări.

”Astăzi începe din nou școala și suntem bucuroși să fim împreună. Se anunță un an plin de provocări, atât pentru voi dragi copii, dar și pentru noi adulți, fie că suntem părinți, profesori sau reprezentanți ai autorităților locale. Este un an al schimbărilor, un an în care se vor implementa multe dintre proiectele la care noi am lucrat și care trebuie să îmbunătățească condițiile din școli. Este un an în care autoritățile locale botoșănene vor implementa proiecte de peste 31 de milioane de euro pentru dotarea a 137 de unități de învățământ (grădinițe, școli, licee și Palatul Copiilor) cu mobilier, materiale didactice, echipamente digitale și laboratoare inteligente. Este un an în care Consiliul Județean va lansa licitațiile pentru achiziționarea a 44 de microbuze școlare electrice și hibrid, în valoare de peste 11 milioane de euro. Totodată, este un an în care multe școli vor intra în reabilitare, iar pentru unele se vor construi săli de sport noi.

Vrem să privim viitorul cu încredere şi speranţă și ne-am angajat să facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a asigura copiilor cele mai bune condiții să se dezvolte. Iar școala este mediul propice pentru așa ceva.

Dragi dascăli, vă rog să puneți tot mai multă pasiune în misiunea nobilă pe care v-ați ales-o, aceea de formare şi educare a tinerilor, să vă dăruiţi cu generozitate şi în mod constant, să înfruntaţi şi să depăşiţi toate dificultăţile care inevitabil apar în cursul anului școlar. Vă urez un an cu realizări, bogat în mulţi paşi pe drumul procesului înălţător al formării elevilor!

Mult succes, dragi elevi! Să aveți realizări frumoase, un an rodnic, în ciuda tuturor situaţiilor neprevăzute care pot apărea pe parcurs. Se vor schimba multe lucruri din generație în generație, însă prima zi de școală își va găsi mereu locul în amintirile voastre.

Un gând de recunoștință și pentru părinți și bunici, care le sunt alături copiilor și nepoților ce trec astăzi pragul școlilor, și care au emoții la fel de puternice!

Mult succes, tututor!”, a transmis Doina-Elena Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
506

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...