Laboratoare de înaltă performanță pentru două licee din Botoșani și Bălți (fotogalerie)

Laboratoare de înaltă performanță pentru două licee din Botoșani și Bălți (fotogalerie)

Două unități de învățământ de renume din județul Botoșani și localitatea Bălți, din Republica Moldova, beneficiază de laboratoare de înaltă performanță, datorită unui proiect transfrontalier.

Proiectul transfrontalier a debutat în luna martie a acestui an.

Este vorba despre proiectul „Innovative teaching and learning through developing of digital competences and implementation of STEM educational program” realizat de Colegiul Național Mihai Eminescu din Botoșani, România și Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bălți, Republica Moldova. Al treilea partener al proiectului este Asociația de părinți „C.N.M.E. Botoșani– Copiii noștri, minți educate”.

Prin acest proiect cele două unități de învățământ vor beneficia de laboratoare de înaltă performanță, care creează facilități spre un învățământ de calitate racordat la cele mai noi tehnologii. Colegiul Mihai Eminescu din Botoșani a pus deja bazele primului laborator de informatică dotat cu echipamente IT ultra moderne și mobilier adecvat, în timp ce liceul cu același nume de la Bălți, Republica Moldova, a organizat primul laborator de chimie performant.

Au trecut deja nouă luni de la demararea activităților din proiectul amintit, timp în care au fost achiziționate table interactive, softuri educaționale, videoproiectoare moderne, table albe, calculatoare atât pentru elevii botoșăneni, cât și pentru cei moldoveni.

Asociația de părinți „CNME – Copiii noștri, minți educate” a creat platforma web cnme.ro care contribuie la o bună informare a activităților din proiect. Datorită acestui proiect, Colegiul Mihai Eminescu devine singura unitate de învățământ din Botoșani în care toate sălile de clasă dispun de acces la o tehnologie avansată.

Vor fi susținute în cadrul proiectului și o serie de lecții demonstrative și seminarii pentru folosirea mijloacelor media moderne, cursuri de formare pentru cadrele didactice pentru a utiliza tehnologia de vârf cu care au fost dotate cele două școli. Schimbul de experiență dintre cele două școli partenere va continua prin crearea unor ateliere și sesiuni de lucru pentru prezentarea bunelor practici de ambele părți.

Liceul teoretic Mihai Eminescu de la Bălți este beneficiar și partener strategic în proiect și a achiziționat echipamente și dotări pentru un laborator de chimie, precum și 23 de notebook-uri, 20 de table interactive, 5 calculatoare, aparatură de ultimă generație necesare dezvoltării educației viitorului.

Colegiul Mihai Eminescu din Botoșani – lider de proiect a achiziționat 52 de table interactive Smart, videoproiectoare moderne, table albe, mobilier școlar, softuri educaționale performante etc.

Colaborarea dintre cele două unități de învățământ continuă prin implementarea acestui proiect european comun, după ce au realizat un prim schimb de bune practici în domeniul centrului de excelență.

Proiectul are o valoare totală de 417, 821 euro, 42% revenind școlii botoșănene, 35,49% școlii din Bălți și 12,35 % asociației „Copiii noștri - minți educate”, cu un ridicat progres in implementare, conform graficului de activități programate. 
















(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

astăzi, 17:22
63

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

astăzi, 16:25
125

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...

Fuego: ”Iubesc Moldova pentru că o parte din familia mea e născută aici, la Botoșani”

astăzi, 15:03
1292

“Cânt mereu cu drag pentru moldoveni, pentru că tatăl meu e din județul Botoșani, dar a plecat în Ardeal când avea 4 anișori. Bunicul meu a luptat la Mărășești-Oituz&r...