„Iubește românește”, proiect marca CJE Botoșani

„Iubește românește”, proiect marca CJE Botoșani

„Iubește românește” este un proiect inițiat de către Consiliul Județean al Elevilor (CJE) din Botoșani, pentru a marca sărbătoarea iubirii de pe 24 februarie, adică Dragobetele.

Dacă în fiecare an, reprezentanții elevilor din Botoșani veneau cu câte o nouă idee pentru a sărbători alături de colegii lor din unitățile de învățământ, și anul acesta vor să scoată în evidență colaborarea interumană, dar și faptul că tinerii revin la rădăcinile românești. 

De exemplu, anul trecut Colegiul Național „A.T. Laurian” împreună cu Colegiul Național „Mihai Eminescu” au făcut parteneriat cu o cafenea cunoscută din municipiul Botoșani. Scopul inițiativei a fost să adune cât mai multe bilete anonime de dragoste, apreciere și susținere.

Anul acesta, activitatea dorește să aducă împreună mai multe licee, unde în fiecare unitate de învățământ va fi lăsată o cutie unde vor fi colecționate bilete pe care sunt menționate numele, clasa și liceul destinatarului.

Reprezentanții CJE Botoșani vor îmbrăca hainele lui Cupidon și vor livra trandafiri către persoanele menționate pe bilete.

„CJE a căutat mereu metode inedite de a marca sărbătoarea iubirii, Dragobetele. După ani la rând în care liceele au organizat evenimente individuale, anul trecut Laurianul și Eminescu au adunat la comun biletele anonime de dragoste/apreciere/susținere. Anul acesta s-a dorit o activitate care să înglobeze mai multe licee unde în fiecare unitate este lăsată o cutie unde se colectează biletele pe care sunt menționate numele, clasa și liceul destinatarului, noi urmând să le livram. Noutatea anul acesta constă în dăruirea trandafirilor către persoana dragă. În fiecare liceu CSE urile colectează banii pe trandafiri (5lei buc), urmând ca in ziua de 24 să fie livrați de către noi”, au declarat reprezentanții CJE Botoșani.

În anii trecuți elevii au răspuns cu pozitivitate la acțiunile organizate de către CJE.

„Tinerii sunt foarte receptivi, în fiecare an se adunau sute de bilete care mereu aduceau zâmbetul pe buze”, a declarat Theona Adomnoae, reprezentant al Consiliului Județean al Elevilor (CJE) din Botoșani.

Liceele care participă la acțiune sunt Colegiul Național „A.T. Laurian”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Liceul de Artă „Ștefan Luchian”, Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe”, Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, Colegiul Național „Grigore Ghica” din Dorohoi, Colegiul Economic „Octav Onicescu” din Botoșani, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”,  Liceul „Alexandru cel Bun”, Liceul Teoretic „Dr. Mihai Ciucă” din Săveni și Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Botoșani. 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1050

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9546

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...