IȘJ Botoșani, partener în programul național de încurajare a lecturii în grădiniță și familie

IȘJ Botoșani, partener în programul național de încurajare a lecturii în grădiniță și familie

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani este partener în programul național de încurajare a lecturii în grădiniță și în familie, inițiat de Asociația OvidiuRo, au transmis reprezentanții IȘJ.

Proiectul „Citește-mi 100 de povești” se derulează în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii, sub egida proiectului „România Educată”, în aproape toate unitățile de învățământ preșcolar din Botoșani, atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

Unitățile de învățământ sunt dotate, în cadrul proiectului, cu cărți atractive și specifice vârstei, pe care copiii le adoră.

În cadrul acestui proiect, inspectorul școlar general, Ada Macovei împreună cu inspectorul școlar adjunct, Bogdan Suruciuc și inspectorul școlar pentru educație timpurie, Anca Agravriloaei, au dat curs invitației de a citi câteva povești copiilor din Bălușeni.

„Pe lângă persoanele apropiate din familie și doamna educatoare, este important ca cei mici să cunoască o varietate de cititori și vă invităm să faceți parte din proiect. Împreună cu doamna inspector pentru educație timpurie, doamna profesoară Anca Agravriloaei și cu domnul inspector școlar general adjunct, profesor Bogdan Suruciuc ne-am alăturat acestei minunate echipe de la nivel național și am poposit pe insula de lectură din Grădinița Nr. 1 Bălușeni, unde am găsit copii extraordinari, frumoși, cuminți, educați. Cinste lor, părinților și doamnei”, a declarat Ada Macovei.

Oficialii din educație le-au citit câteva rânduri din povestea „Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele”, de Matei Vișniec. Este o carte despre iubire, bunătate, prietenie, ajutor și sinceritate.

„A fost o experiență inedită, mai ales că eu am elevi mult mai mari, iar activitatea cu copiii atât de mici este o reală provocare, dar m-am simțit minunat și vă mulțumesc pentru asta”, a adăugat inspectorul general Ada Macovei.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
1051

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9548

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1303

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...