Preselecții pentru Corul de Copii și Tineret din Botoșani. Vezi unde și când au loc preselecțiile

Preselecții pentru Corul de Copii și Tineret din Botoșani. Vezi unde și când au loc preselecțiile

Corul de Copii și Tineret din Botoșani caută să formeze viitori artiști. În următoarea perioadă vor avea loc preselecțiile.

Se știe că muzica a fost, este și va fi parte din viața noastră, indiferent de ce meserie avem pe aceasta lume. Muzica ne înconjoară cu și în diferite forme, ajutându-ne și îndrumând-ne spre o dezvoltare interioară.

Printre cei care o practica se afla și tinerii profesori Alexandru și Mădălina Mocanu, din Botoșani. Ambii au iubit muzica de mici și nu s-au oprit doar aici. Au continuat să o și studieze. Pe parcursul pregătirii profesionale, Alexandru a studiat dirijat și violoncel, dar a fost atras și de acordurile calde ale pianului.

În prezent este doctorand în cadrul Școlii Doctorale ale Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, asistent universitar doctorand în cadrul aceleași universități, catedra de orchestră, și profesor de orchestră și cor la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani.

Cu multe premii județene, naționale și internaționale atât la teoria muzicii, cât și la vioară, Mădălina și-a completat cariera, îmbinând cele două specializări, urmând cursurile de compoziție jazz – muzică ușoară în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

În prezent este profesor de vioară la Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani. Ambii profesori au acumulat cunoștințe în domeniul muzicii și al pedagogiei în urma unor participări la concursuri, festivaluri, masterclass-uri, workshop-uri și conferințe atât în țară, cât și în afara ei.

Tânăra familie de profesori Alexandru și Mădălina Mocanu alături de Flavius Damean, vicepreședinte Fundația Județeană pentru Tineret (FJT) din Botoșani și cu susținerea Societății Culturale ,,Arlechin”, Centrului Județean de Voluntariat din Botoșani și a principalelor organizații publice și private partenere ale acestora, vine cu un concept nou pentru acest județ: un cor de copii și tineret.

Proiectul „Corul de Copii și Tineret Botoșani” a fost gândit și înființat în anul 2022 din dorința de a susține, promova și cunoaște tineri pasionați de muzică și cor din Botoșani. Scopul principal al acestuia este susținerea, descoperirea și promovarea elevilor, a tinerelor talente în domeniul muzical-artistic.

În cadrul cursurilor, participanții vor descoperi tainele cântului vocal prin diferite mijloace de prelucrare a tehnicii vocale: dicție, respirație, vocalize, prelucrarea auzului și multe altele.

,,Împreună cu tinerii Alexandru Mocanu și Mădălina Mocanu, profesori coordonatori ale catedrelor de muzică de la Asociația ,,Arlechin”, am inițiat și propus conducerii Fundației Județene pentru Tineret Botoșani să asigure cadrul instituțional și organizatoric la Casa Tineretului Botoșani în vederea constituirii unui ansamblu coral format din copii și tineri care provin din toate zonele reprezentative ale județului: Botoșani, Dorohoi, Săveni, Bucecea, Ștefănești, Flămânzi. Toți membrii corului de copii și tineret vor beneficia de întreg suportul și profesionalismul tinerilor profesori Mocanu Teodora-Mădălina și Alexandru-Liviu Mocanu, care au o experiență bogată, dobândită în urma studiilor universitare și a participări în concerte naționale și internaționale (Republica Moldova, Franța, Elveția, Luxemburg, Belgia, Germania) și multiple premii naționale. Preselecțiile se vor desfășura la nivelul fiecărei localități în parte. În campania de promovare a proiectului se vor implica voluntari și lucrătorii de tineret care vor distribui afișe, pliante și flyere ce conțin indicații cu privire la locațiile și modalitățile de înscriere și participare la activitățile acestui proiect”, a declarat Flavius Damean, vicepreședinte Fundației Județene pentru Tineret din Botoșani.

În perioada 14 - 26 februarie vor avea loc preselecțiile în diferite localități din județ (Botoșani, Dorohoi, Săveni, Bucecea, Ștefănești, Flămânzi), urmând ca repetițiile să aibă loc la începutul lunii martie. Pentru participarea la preselecții cei care doresc să facă parte din acest nou proiect sunt rugați să completeze următorul formular:

https://docs.google.com/forms/d/19QSrKaO9TX9xlpE8MjK-mKnTL67f8JmZgrqjMWxznrs/viewform?edit_requested=true

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa de email contact.coruldecopiisitineret@gmail.com  sau la numerele de telefon 0741510849 - Flavius Damean / 0745293959 - Alexandru & Mădălina Mocanu sau puteți accesa site-urile noastre https://arlechinromania.ro / și https://arlechinbtro.wordpress.com , acolo unde găsiți și formularele de înscriere alături de regulamentul de desfășurare.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
139

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
894

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
425

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...