IȘJ Botoșani: elevii, păsuiți în prima săptămână de școală și fără evaluări scrise în zilel de luni și vineri

IȘJ Botoșani: elevii, păsuiți în prima săptămână de școală și fără evaluări scrise în zilel de luni și vineri

Ținând cont de faptul că, de luni, 10 mai 2021, elevii din Botoșani au revenit la școală  în format fizic, Daniel Botezatu, noul inspector școlar general al IȘJ, a organizat o videoconferință la care au participat directorii unităților de învățământ din județul Botoșani.

Pe această cale, oficialul a transmis cadrelor didactice să acorde elevilor o săptămână de reacomodare cu școala în format fizic.

„Am rugat directorii să fie atenți la câteva aspecte. În primul rând, să considere această săptămână ca fiind o săptămână de reacomodare a copiilor cu școala în format fizic. Mulți elevi se temeau că vor fi verificați la caiete, că n-au înțeles anumite chestiuni care au fost predate în online.

Am sfătuit directorii să aibă discuții cu cadrele didactice și să manifeste o îngăduință în această săptămână și, eventual, și în prima parte a săptămânii viitoare, pentru a-i lăsa pe copii, mai ales pe cei din ciclul primar și gimnazial, să se reacomodeze cu școala în format fizic”, a declarat Daniel Botezatu.

De asemenea, oficialul IȘJ a sugerat profesorilor din Botoșani să nu dea mai mult de două lucrări într-o singură ziua și să evite evaluările scrise în zilele de luni și vineri.

„Este destul de greu să evaluezi, online, un elev sau o clasă, să pui note care să fie cât de cât obiective. Mulți profesori au evitat lucrările de control iar acum există tendința de a recupera până la sfârșitul semestrului  și de a pune cele două note necesare închiderii situației școlare.

Am sugerat directorilor să discute cu șefii comisiilor metodice, astfel încât, la o clasă să nu se dea mai mult de două lucrări într-o singură zi. De asemenea, să se evite să se dea evaluări scrise în zilele de luni și vineri”, a completat noul inspector general al IȘJ Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Muzeul Județean Botoșani organizează, sâmbătă, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor

Vineri, 11 Iunie 2021
283

Muzeul Judeţean Botoşani organizează sâmbătă, 12 iunie 2021, evenimentul cultural Noaptea Muzeelor.Evenimentul cultural se înscrie în cadrul celui organizat anual la nivel e...

Minor reținut pentru complicitate la înșelăciune prin metoda ”accidentul”

Vineri, 11 Iunie 2021
415

Având în vedere cercetările care se efectuează într-un dosar penal privind săvârșirea a două infracțiuni de tentativă la înșelăciune și o infracțiune de înșelăciune, la data de 10 i...

Elevii de clasa a VIII-a încheie vineri cursurile gimnaziului

Vineri, 11 Iunie 2021
221

Elevii de clasa a VIII-a termină, vineri, cursurile ciclului gimnazial, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Înscrierile pentru susţinerea Evaluării Naţionale au început pe...