Încep evaluările intermediare ale elevilor din învățământul primar și gimnazial

Încep evaluările intermediare ale elevilor din învățământul primar și gimnazial

În această săptămână vor începe evaluările intermediare ale elevilor din învățământul primar și gimnazial.

Miercuri, 12 mai 2021, elevii din clasa a VI-a vor susține proba de limba și comunicare, iar pe 13 mai, ce de matematică și științe ale naturii.

Săptămâna viitoare, între 18 – 20 mai, copiii din clasa a IV-a vor susține probele la limba română, matematică și limba maternă, iar între 25 – 28 mai, elevii claselor a II-a susțin probele de scris, citit și socotit.

În 2020, Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a au fost anulate din cauza pandemiei COVID-19, iar anul acesta “consider că sunt foarte importante, pentru a putea ști unde ne aflăm după aproape un an de predare online”, afirma ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la începutul lunii martie.

Rezultatul evaluărilor de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a NU se pune în catalog, nu se anunță public, nu stă la baza ierarhizării copiilor, ci se comunică fiecărui părinte în parte și pe baza lui învățătoarele trebuie să realizeze planuri individualizate de învățare, acolo unde identifică probleme.

Evaluarea de la clasa a VI-a are rol de preorientare școlară către un anumit tip de școală profesională sau liceu, iar rezultatele de la a IV-a sunt folosite de Ministerul Educației și pentru diagnoză de sistem, pentru verificarea rezultatelor curriculumului la final de ciclu primar și eventuale recalibrări ale conținuturilor predate la clasă.

 

Copiii susțin aceste testări în clasa în care învață și în așezarea normală în bănci, subiectele fiind pe două numere. Subiectele sunt realizate de Ministerul Educației, iar părintele poate verifica în siguranță (notele nu se trec în catalog) dacă învățătorul i-a subevaluat sau supraevaluat copilul, iar la nivel de școală se poate vedea care este progresul majorității elevilor dintr-o clasă din a II-a până în a IV-a.

 

 

 

Spune-ne opinia ta