Bate vântul schimbării la IȘJ Botoșani: trei directori școlari au fost înlocuiți

Bate vântul schimbării la IȘJ Botoșani: trei directori școlari au fost înlocuiți

Vineri, 7 mai 2021, în cadrul Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ)  Botoșani, s-a stabilit încetarea activității a trei directori școlari, începând cu data de 10 mai 2021. Este vorba despre directorii unităților de învățământ din comunele Călărași, Ștefănești și Smârdan.

„La Școala din Călărași a încetat delegarea din funcția de director a doamnei profesor Carmen Voiniciuc, fiind numită, cu delegație, până la 31 august 2021, domnul profesor Romică Daneș.

La Școala „Sf. Apostol Andrei” din Smârdan a încetat contractul de director a domnului profesor Viorel Gheorghe  Andronic și am numit, cu delegare, pe doamna profesoară Alina Grigore.

La Liceul Ștefănești încetează contractul de management al doamnei profesor Maria Doroftei, fiind numită în locul ei doamna profesor Viorica Chiaburu”, a declarat Daniel Botezatu, noul inspector școlar general al IȘJ Botoșani.

Oficialul IȘJ susține că s-a luat această decizie pentru a „stinge focarele de conflict” existente acolo.

„Au fost niște probleme la Călărași și la Ștefănești și am considerat că noii directori vor reuși să fie pe placul autorităților locale de acolo și să rezolve situațiile conflictuale.

Practic, vrem să stingem focarele de conflict existente acolo. La Școala Smârdan au fost inspectori școlari în inspecții și au constatat că școala părea destul de neîngrijită, aspecte care ne-au dus la concluzia că este necesar să înlocuim acest director. Vor mai fi schimbări de director. Mulți directori vechi urmează să se pensioneze”, a transmis Daniel Botezatu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Manoleasa, Mileanca, Răuseni și Stăuceni pot beneficia de oportunitatea de finanțare

Vineri, 18 Iunie 2021
502

Începând cu data de 11 iunie 2021, comunitățile locale din Regiunea Nord-Est pot depune proiecte pentru amenajarea de centre comunitare integrate, în cadrul Axei prioritare 8, ...

Ploaia torențială de vineri a inundat străzile din municipiul Botoșani

Vineri, 18 Iunie 2021
1825

Mai multe străzi din municipiul Botoșani au fost inundate în urma ploii torențiale de vineri din Botoșani.Se circulă cu greutate mai ales Împărat Traian sau Pacea, unde mașinile...

Orchestra „Rapsozii Botoșanilor” va susține un concert dedicat Zilei Universale a Iei

Vineri, 18 Iunie 2021
751

Consiliul Județean Botoșani împreună cu Orchestra Populară „RAPSOZII BOTOȘANILOR” vă invită la sărbătoarea dedicată Zilei Universale a Iei.Spectacolul intitulat „...