Inspectorii școlari vor da examen pentru ocuparea funcției!

Inspectorii școlari vor da examen pentru ocuparea funcției!

Ministrul educației, Monica Anisie, a anunțat că cei care vor să fie inspectori școlari generali, vor trebui să dea examene, exact cum dau cadrele didactice care vor să devină directori.

În plus, inspectoratele vor fi auditate atât din partea ministerului, cât și de către echipe de audit extern, a declarat Anisie cu ocazia preluării mandatului.

„După cum bine știți, am fost persoană care și-a dorit profesionalizarea managementului școlar și am desfășurat concursurile de inspector școlar general și am fost cea care a început și concursurile de directori. Prin urmare, îmi doresc aceeași abordare. Profesionalizarea managementului școlar” a explicat Monica Anisi, pentru Edupedu.ro.

În aceste condiții, inspectorii școlari generali care sunt interimari, și care au fost numiți, urmează să îi reevaluați.

Cel mai recent examen pentru inspectorii școlari generali a fost organizat în 2016, când Anisie era secretar de stat.  De la concursul din 2016, unele mandate au expirat, iar pe funcții au fost numiți interimari.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
51

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
93

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
61

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...