Calculatoare donate unor unități de învățământ și asociații din Botoșani

Trei unități școlare și două ONG-uri din județul Botoșani au primit 75 de calculatoare, ca donație în sprijinul unor proiecte educaționale, în cadrul programului Dăm Click pe România 2019, ediția I, al asociației Ateliere Fără Frontiere.

Proiectele educaționale care au beneficiat de donațiile de calculatoare sunt:

1). „Un click pentru suflet și minte”, înscris de Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani

2). „STEM - Știința educă tineri minunati”, înscris de Școala Gimnazială nr. 7 Botoșani

3). „ e-learning - Educație Necondiționată”, înscris de Asociația IHTIS, din localitatea George Enescu, Botoșani

4). „Calculatorul - de la poveste la navigare”, înscris de Asociația Școala și Familia, din Botoșani

5). „Modernizare activitate curriculară prin dotarea cu calculatoare”, înscris de Școala Profesională Sf. Apostol Andrei din Smârdan, Botoșani

Asociația Ateliere Fără Frontiere anunță finalizarea primei ediții a EduClick - Dăm Click pe România 2019, prin care a dotat cu 1.009 calculatoare 56 de unități de învățământ, 2 instituții publice sociale și 11 organizații nonguvernamentale ce derulează proiecte educaționale, într-un program național în care Kaufland România este partener principal.

Calculatoarele au fost livrate către 69 de laureați ai programului, provenind din 29 de județe ale țării, ale căror proiecte înscrise în competiție vizau un număr de aproape 14.000 de beneficiari – preșcolari, elevi, liceeni, studenți, persoane adulte cu handicap.

Calculatoarele donate sunt acum folosite în implementarea diferitelor proiecte educaționale propuse, de la modernizarea laboratoarelor de informatică, la activități de educație non-formală și alfabetizare digitală. În cazul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului, județul Suceava, cele 15 calculatoare primite au fost distribuite către cabinetele de terapii specifice la care au acces aproximativ 300 de elevi cu tulburări din spectrul autist, elevi cu deficiențe mintale moderate și severe, copii cu Sindrom Down.

După livrarea calculatoarelor, coordonatorii de proiect din unitățile de învățământ, instituțiile și organizațiile laureate au fost invitați la un seminar gratuit despre digitalizarea procesului de predare – învățare desfășurat la București. Scopul acestuia a fost să-i ajute pe inițiatorii de proiecte educaționale să folosească mai bine echipamentele primite și i-a avut ca formatori pe Elena Coman (Asociația Techsoup), Alex Petre (Junior Achievement România) și Ovidiu Toma (Ateliere Fără Frontiere). 

„Statisticile arată că avem o medie națională de un calculator la 12 copii, respectiv la 20 de copii din mediul rural. Împreună cu Ateliere Fără Frontiere vrem să îmbunătățim aceste cifre și să oferim o șansă la educație digitală elevilor din întreagă țară, prin donația de calculatoare, dar și prin instruirea profesorilor. De doi ani susținem proiectul EduClick - Dăm Click pe România pentru că promovează solidaritate, implicare socială și respect față de mediu”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

Pentru prima ediție din 2019 a programului EduClick - Dăm Click pe România, Ateliere Fără Frontiere a alocat 1.000 de calculatoare dar chiar și așa, numărul calculatoarelor s-a dovedit a fi departe de a fi suficient în raport cu nevoia școlilor și organizațiilor care lucrează cu persoane vulnerabile, în special copii și tineri. 

Cele 290 de proiecte educaționale înscrise în competiție solicitau, în total, 4.144 calculatoare, de mai bine de 4 ori mai multe decât puteam dona la momentul lansării apelului de proiecte. Acest lucru ne motivează să continuăm să lucrăm alături de partenerii noștri la extinderea programului”, a declarat Damien Thiery, director general al Asociației Ateliere Fără Frontiere.

EduClick - Dăm Click pe România 2019 a fost implementat și în acest an cu sprijinul Up România și al Fundației Up. 

„Privind la numărul mare de școli, licee, grădinițe, instituții de cultură și asociații din întreaga țară care au beneficiat în ultimii ani de miile de calculatoare oferite de Ateliere Fără Frontiere prin programul EduClick, ne bucurăm că această inițiativă a contribuit la educația și dezvoltarea a zeci de mii de copii și adolescenți din România. Pentru noi, Up România și Fundația Up, EduClick este un program nu doar responsabil ci mai ales curajos, prin care Ateliere Fără Frontiere se implică în a construi viitorul copiilor de astăzi și a acorda șanse pentru adulții de mâine, acesta fiind și motorul care ne-a făcut să ne implicăm”, a declarat Elena Pap, director general al Up România. 

Toate calculatoarele donate în acest program au fost recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională reconect de o echipă din care fac parte persoane vulnerabile, excluse și marginalizate, angajate într-un parcurs personalizat de acompaniere socială, consiliere pentru inserție, psihoterapie și acompaniere pedagogică, menit să le ajute să se integreze în societate și pe piața convențională a muncii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect al Senatului: Medicamentele care conţin substanţe stupefiante şi psihotrope, puse sub control!

Tuesday, 5 November 2024

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat, în plen, că acest proiect de act normativ va da Poliţiei şi DIICOT un instrument mai eficient în lupta împotriva drogurilor. „A...

Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu, în control privind gestionarea deșeurilor!

Tuesday, 5 November 2024

În luna octombrie 2024 Comisariatul Județean Botoșani al Gărzii Naţionale de Mediu a efectuat un număr de 86 acțiuni de inspecţie și control: 44 de inspecţiile fiind neplanificate și 4...

Percheziții în două unități medicale din Moldova, ce au descoperit polițiștii!

Tuesday, 5 November 2024

Poliția a descins la spitalul de Psihiatrie Socola din Iași într-un dosar cu certificate false de handicap. Persoane din mediul medical au favorizat internări fictive, acordarea de concedii d...