Inspectoratul Școlar are o nouă conducere, după lungi negocieri politice

Inspectoratul Școlar are o nouă conducere, după lungi negocieri politice

Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) are o nouă conducere, ca urmare a negocierilor politice dintre PNL și PSD, locul liberalei Adei Macovei fiind preluat de Bogdan Suruciuc, care ocupase postul de inspector general adjunct.

„Este un bun profesionist și am încredere că va face lucruri bune pentru educație”, spunea Ada Macovei referitor la această schimbare, sugerând că intențiile sale de a reforma învățământul botoșănean și stilul franc ar fi deranjat mai multe grupuri.

De altfel, înlocuirea Adei Macovei era dorită chiar și de unii colegi de partid, printre care fostul inspector general Daniel Botezatu, revocat din funcție în mod similar. Ambii sunt consilieri locali, iar animozitatea se putea observa chiar și în ședințele deliberativului.

Profesorul Daniel Botezatu a expus pe Facebook câteva aspecte care conturează o disoluție în interiorul PNL. Mesajul acestuia făcea trimitere la susținerea pe care președintele organizației, deputatul Costel Șoptică, i-o acorda Adei Macovei.

„Să dispărem în anonimatul acestei coaliții pentru că șeful de partid s-a încăpățânat, dincolo de orice evidențe, să dea credit unei singure persoane? Care persoană pleacă din funcție pentru că arta negocierii și compromisului îi sunt total necunoscute? Care persoană adună mii de false like-uri, din teama celor care nu reacționează așa cum îi este dorința? Ducem de râpă partidul pentru un singur om, care are protecția nemăsurată a liderului? M-am săturat ca, majoritatea dintre voi, să îmi scrieți, în privat, ce rău se face pentru PNL prin susținerea totală a persoanei care face ca o bună parte dintre cei implicați în actul de educație (elevi, profesori, părinți, bunici) să nu mai voteze PNL”, scria săptămâna trecută Daniel Botezatu.

Bogdan Suruciuc, noul inspector școlar general, este profesor de sport. El a fost directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Cândești și directorul adjunct al Liceului Tehnologic din Bucecea. În cadrul IȘJ, s-a ocupat de management instituțional. El a participat la numeroase activități alături de Ada Macovei, arătând o bună colaborare cu aceasta.

Cei doi adjuncți sunt Ciprian Manolache și Cristina Bălăucă, promovați de PSD.

Ada Macovei a fost inspector școlar general în perioada martie 2009 – mai 2012, apoi inspector adjunct din iunie 2020 până în august 2021, lună din care a revenit la conducerea generală a IȘJ.

 

Spune-ne opinia ta