Inspector cu salariu de peste 50 de milioane, se judeca in instanta pentru un post de psiholog!

Inspector cu salariu de peste 50 de milioane, se judeca in instanta pentru un post de psiholog!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Inca un inspector scolar a dat in judecata Inspectoratul Scolar Judetean Botosani! Elena Filipescu, inspector pentru invatamantul prescolar, a dat in judecata Inspectoratul Scolar Judetean pentru ca, desi a obtinut punctajul maxim la concursul organizat de Colegiul National "Mihai Eminescu" pentru postul de psiholog scolar, aceasta nu a fost declarata castigatoare. Postul i-a fost atribuit contracandidatei sale, Taranu Mihaela Gabriela, care, desi a obtinut un punctaj mai mic, are prima specializare psiholog scolar.

"Pentru persoanele care au doua specializari si vor sa se transfere pe alt post, prioritate au acele cadre de la prima specializare. Mai precis, doamna Taranu ocupa functia de psiholog scolar la Scoala de Arte si Meserii, in timp ce doamna Filipescu era profesor itinerant de sprijin la Scoala Speciala. Conform legii, cand este vorba de transfer de la  o unitate de invatamant la alta, prioritate au acele persoane care se transfera pe un post similar", a precizat Ada Macovei, inspectorul scolar general al ISJ.

Pe langa faptul ca a actionat in instanta Inspectoratul Scolar General, Elena Filipescu a facut o sesizare si la Consiliul  National pentru Discriminare. "In urma transferului doamnei Taranu au urmat multe etape in care decizia a fost contestata. Prima data a depus o contestatie la ISJ, pentru care a primit un raspuns in termen legal, apoi a actionat Inspectoratul in instanta la Tribunalul Botosani, dupa care a facut o sesizare la Consiliul National pentru Discriminare", a mai spus Ada Macovei despre Elena Filipescu.

Conform declaratiilor facute de inspectorul scolar general, Elena Filipescu nu este la primul proces, aceasta castigand in instanta mai multe drepturi salariale. "Doamna inspector are un salariu foarte mare, aproximativ 52 de milioane. Cele mai multe procese le-a actionat in nume propriu, nu prin intermediul sindicatului", a mai spus Ada Macovei.

Pe 1 februarie 2011, inspectorului pentru invatamant prescolar, Elena Filipescu, ii expira contractul de la ISJ. "Conform legii, dupa ce unui inspector ii expira contractul, se numeste, prin delegatie, fie aceeasi persoana, fie alta", a adaugat Ada Macovei.

Rugata sa-si prezinte public punctul de vedere cu privire la acest proces, inspectorul Elena Filipescu a refuzat sa faca vreun comentariu: "Nu discut cu presa problemele mele personale".


 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
23

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
26

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
58

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...