Scandal de la salarii la Liceul Pedagocic

Scandal de la salarii la Liceul Pedagocic

 MARILENA MARDARE  

Directoarea Liceului Pedagogic a reusit sa intre intr-un nou conflict, dupa ce, in urma cu putin timp, a fost acuzata de tratament nepotrivit fata de un elev de etnie roma. De data aceasta, mai multi profesori ai Liceului Pedagogic "Nicolae Iorga" au depus un memoriu la ISJ Botosani si Primaria Botosani, prin care o acuza pe directoarea Marilena Mardare ca ar fi acordat in mod discriminatoriu drepturile salariale castigate in instanta.

Profesorii afirma ca o parte dintre colegi au primit bani din ianuarie 2010, iar o alta parte doar din octombrie, fiind vorba despre drepturi salariale castigate in instanta.

"Directorul scolii, profesor Marilena Mardare, impreuna cu directorul economic, economist Mariana Stanuc, au propus in Consiliul de Administratie si in Consiliul Profesoral alocarea drepturilor salariale pentru lunile octombrie 2010, noiembrie 2010 si, in masura posibilitatilor, jumatate din septembrie 2010 (momentul in care s-a castigat procesul). Distribuirea sumelor nu s-a facut in conformitate cu cele propuse, unele persoane primind pe mai multe luni decat altele, fara acordul Consiliului Profesoral" – se arata in memoriul depus la Inspectoratul Scolar.

Liderii de sindicat nu au ramas fara reactie in fata acestei situatii. Maria Tiprigan considera ca o astfel de situatie este incorecta. "Mi se pare incorect. Sunt hotarari definitive si executorii. Eu am vorbit personal cu doamna directoare si mi-a spus ca, daca nu se va suplimenta bugetul, in luna ianuarie le va retine din salariu celor care au primit bani in plus", a spus Maria Tiprigan, presedintele SIP Botosani.

"Am fost informat cu privire la situatia de acolo. Oamenii s-au adresat Inspectoratului Scolar, iar daca cele sesizate de ei se confirma, Inspectoratul are parghiile necesare pentru a lua masuri. Hotararile sunt definitive si sunt aceleasi pentru toata lumea. Oricum, nu toti primesc aceleasi sume, aferente unei luni. Sumele difera in functie de grad, de vechime sau alte aspecte profesionale", a declarat Liviu Axinte, liderul LSI Botosani.

Directorul Liceului Pedagogic neaga acuzatiile, pe care le considera nefondate. Marilena Mardare sustine ca a incercat sa le explice profesorilor ca isi vor primi banii, insa acestia au refuzat sa inteleaga.

"Tot acest scandal este nefondat! Din cei 85 de profesori, 25 au primit diferentele salariale pe trei luni, iar ceilalti pe două luni, in functie de banii pe care i-am avut. Am primit de la Primarie restul banilor si le vom acorda si celorlalti diferentele salariale", a declarat Marilena Mardare.

Daniel Bucataru, purtatorul de cuvant al ISJ, a declarat ca respectivul memoriu este analizat de o comisie din cadrul Inspectoratului Scolar Botosani.
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
688

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
148

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
91

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...