În atenția elevilor botoșăneni: Ești din mediul rural, ai fost admis la liceu cu medie peste 8 și ai nevoie de sprijin financiar?

O companie românească vine în sprijinul elevilor de liceu care provin din mediul rural, dar sunt lipsiți de posibilitățile materiale. O condiție importantă este ca elevii să fi fost admisi la liceu ce minimum media 8.

În atenția elevilor botoșăneni: Ești din mediul rural, ai fost admis la liceu cu medie peste 8 și ai nevoie de sprijin financiar?

Asociaţia Dedeman va continua şi în anul şcolar 2017-2018 programul de acordare a burselor şcolare elevilor de liceu din mediul rural cu rezultate şcolare foarte bune, dar cu posibilităţi materiale reduse.

Programul se adresează elevilor care au domiciliul în mediul rural şi care au fost declaraţi admişi în anul şcolar 2017-2018 în clasa a IX-a la unul din liceele de stat cu medie peste 8 (opt) şi care nu au posibilităţi materiale pentru continuarea studiilor.

Se vor acorda burse de acest fel în fiecare judeţ în care există un magazin Dedeman.

Cuantumul bursei lunare este stabilit în limitele cheltuielilor de cazare şi masa la căminul internat al liceului respectiv.

Condiţiile pe care elevul trebuie să le îndeplinească sunt prevăzute în Regulamentul de Acordare a Bursei (disponibil pe site-ul companiei, dar şi în magazine, la biroul de Resurse Umane), precum şi la departamentul Resurse Umane din cadrul magazinelor Dedeman aflate pe raza judeţului.

Selecţia se va face pe bază de dosar ce va conţine documentele indicate în respectivul regulament şi care se va depune la acelaşi birou de Resurse Umane din cadrul magazinului Dedeman.

Astfel, pot beneficia de bursă elevii care:

- sunt orfani de unul sau ambii părinţi;
- provin din casele de copii sau plasament familial;
- familia nu realizează pe ultimele 6 luni un venit lunar net mediu mai mare decât 300 lei pe membru de familie.

Bursa se suspendă în cazul în care: elevul este exmatriculat; renunţă la frecventarea cursurilor; înregistrează 20 de absenţe nemotivate într-un trimestru; înregistrează corigenţe la una sau mai multe materii; situaţia materială a acestuia se schimbă şi nu se mai încadrează în limitele prevăzute; pe parcurs se constată că au fost furnizate intenţionat date eronate cu privire la situaţia materială în dosarul prin care se solicită bursa.

Situaţia şcolară a elevului va fi analizată semestrial, iar în cazul obţinerii unei medii generale semestriale mai mici de 8 (opt) bursa va fi suspendată. Elevii beneficiari ai acestui ajutor vor păstra bursa până la terminarea ciclului liceal, dacă vor îndeplini condiţiile prevăzute de Regulament.

REGULAMENTUL DE ACORDARE A BURSELOR POATE FI STUDIAT AICI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
180

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
953

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
472

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...