Exemplu de urmat: Învățătoarea care a transformat florile din prima zi de școală într-un gest de omenie!

Totul a început cu un mesaj pe grupul de WhatsApp, prin care învățătoarea le propunea părinților să nu mai cumpere flori pentru festivitatea de deschidere a anului școlar.

Oana Maria Crăiuț este învățătoare la Școala Gimnazială „Iorgu G. Toma” din comuna Vama, iar în cei peste zece ani petrecuți la catedrăa primit, la începutul fiecărui an şcolar, braţe întregi de flori.

În acest an şcolar, însă, a vrut să transforme aceste atenţii în donaţii care îi vor permite unui adolescent de 14 ani din comună, diagnosticat cu o formă gravă de tetrapareză spastică, să-și achite medicamente și ședințe de terapie.

Înainte de începutul anului școlar, Oana Crăiuț, învățătoare la clasa a III-a, le-a transmis părinților un mesaj pe grupul de WhatsApp prin care le propunea să nu mai cumpere flori pentru festivitatea de deschidere a anului școlar și să folosească banii în mod caritabil.

„La fiecare început de an școlar și nu numai, am avut bucuria și încântarea de a primi cele mai frumoase flori de la copiii dumneavoastră. Apreciez și vă mulțumesc cu recunoștință! Florile sunt frumoase, dar, din păcate, mă bucur de ele câteva zile. În comuna noastră este o mămică, Cornelia M., care trebuie să se bucure de copilul ei o viață întreagă. De aceea vă rog ca anul acesta banii pe care i-ați fi dat pe flori să îi adunați (voi contribui şi eu) și să îi depunem în contul Asociației <Murmur de copil>, deschis special pentru Alexandru, băiatul Corneliei. Bucuria nu este în lucruri, este în noi și haideți să o dăruim și altora! Vă mulțumesc!”, a fost mesajul dascălului.

Au strâns 1.400 de lei

Părinții au fost receptivi la apelul făcut de învățătoare, în contul asociației "Murmur de copil" fiind transferată suma de 1.400 de lei.

Alexandru, cel care va beneficia de suma strânsă, este din Vama, este îngrijit la domiciliu, boala nepermițându-i să se deplaseze, nici măcar să vorbească. Este crescut doar de mama sa, sprijinul oferit fiind cu atât mai important.

„Le mulțumesc părinților elevilor din clasa a III-a A pentru bunăvoință, sper să replicăm acest gest an de an. Alexandru nu s-a bucurat de nici o zi de școală, de nici o zi de normalitate, sperăm ca acest cadou să fie o mică bucurie pentru el”, a mai spus învățătoarea din Vama, potrivit Monitorul de Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...