Invitatul de la Știri cu profesor Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani! (video)

Invitatul de la Știri în această ediție este profesor Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani.

Cadrul didactic ne-a mai onorat cu prezența în studioul Știri Botoșani înainte de examenele naționale. Atunci am discutat despre pregătirile pentru aceste examene. 

De această dată, profesor Bogdan Suruciuc ne-a prezentat provocările cu care vine noul an școlar la Botoșani. Știm cu toții că este un an atipic, un an de sacrificiu pentru mii de elevi din municipiul Botoșani, dar mai este un an care aduce noi reguli pentru elevi.

Inspectorul șef al IȘJ Botoșani a ținut să accentueze faptul că toți elevii vor învăța în format fizic, fiind total exclusă varianta învățământului online. Asta chiar dacă în școlile din municipiul reședință de județ condițiile sunt mai atipice și nu tocmai cele mai comode.

S-a discutat foarte mult în ultima perioadă despre varianta învățământului online și din start am spus că vom face tot posibilul, tot ce ține de noi, pentru a evita acest mod de a participa la cursuri în format online, pentru că avem experiența de acum câțiva ani, din pandemie, când am fost nevoiți să adoptăm acest mod de predare și învățare, care s-a dovedit unul care nu a dat rezultatele unui învățământ în format fizic”, a declarat profesor Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, în cadrul emisiunii Invitatul de la Știri.

De asemenea, pe lângă latura administrativă care se prezintă în fiecare an în perioada pregătirilor pentru un nou an școlar, șeful IȘJ Botoșani a îndemnat cadrele didactice să privească dincolo de notele pe care le obțin elevii și să fie empatici cu aceștia.

„În momentul în care iei povestea din spatele notelor, povestea este cutremurătoare. Cu câteva săptămâni înainte de examen acel copil și-a pierdut mama. El clar nu a mai putut fi la capacitatea pe care a avut-o în anii de gimnaziu, nu a mai putut să se concentreze și nu a dat randament”, a declarat Bogdan Suruciuc.

Elevii se întorc în bănci pe data de 9 septembrie 2024.

Invitatul de la Știri cu profesor Bogdan SURUCIUC, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani

Moderator: Bianca CIAICOFSCHI

Video/Montaj: Florin TIMOFTE

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...