“Este lumea noastră! Să acționăm împreună!” - Sfaturi pentru o lume mai bună transmise de elevii mai multor școli din România, Moldova și Spania (Video)

“Este lumea noastră! Să acționăm împreună!” - Sfaturi pentru o lume mai bună transmise de elevii mai multor școli din România, Moldova și Spania (Video)

În perioada 16 – 20 noiembrie 2020 s-a desfășurat Săptămâna Educției Globale, o acțiune care a avut ca temă anul acesta “Este lumea noastră! Să acționăm împreună!”.

Chiar și în condițiile actuale, ale răspândirii acestei boli și desfășurării activităților didactice în sistem online, câțiva elevi ai unor școli  din România, Moldova și Spania, au ținut să transmită, ,,împreună,, de la distanță, prin intermediul internetului, mesajul lor de încurajare și solidaritate pentru semenii lor.

Este vorba de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 1 Rădăuți-Prut , “Doctor Partenie Ciopron” Păltiniș, „Dimitrie Brândză” Viișoara, (România), Liceul Teoretic „Grigore Vieru” Briceni; Liceul Teoretic nr. 1 Briceni; Liceul Teoretic Lipcani ( Rep. Moldova); "San Benito" Ikastola, Lazkao, Pais Vasco (Spania). Menționăm că această activitate, coordonată de către prof. Postolachi Vasile și Ceică Cristina Luminița,  este inclusă și în Proiectul Transfrontalier ,,Cartea unește inimi,,

Iată și sfaturile date de copiii implicați în acest proiect:

La Școala Dimitrie Brândză Viișoara una dintre activități a fost desfășurată de către d-na învățătoare Bahrin Denise Layla împreună cu ai săi elevi din clasele a II-a și a III-a care au realizat o prezentare PPT cu desene și compuneri cu tema ,,10 sfaturi pentru o lume mai bună,,.

La Școala Miorcani, elevii clasei a V-a, coordonați de d-na prof. Nistor Amalia, au realizat un filmuleț având ca temă ,,Și noi putem salva Planeta Pământ,, atrăgând un semnal de alarmă asupra consecințelor dezastruoase ale defrișărilor excesive. La aceeași școală au mai avut loc activități desfășurate de către elevii cl. a III-a, ,,Cer senin deasupra noastră,, ,,Și noi putem recicla,, coordonați de către d-na învățătoare Purice Cristina și de către elevii cl. a VI-a, ,,Combustibili alternativi, deșeurile, poluarea, prezentări power-point, Apa – o resursă naturală prețioasă,, coordonați de către d-na prof. Moga Adina Liliana. Clasa a IV- a, îndrumați de d-na învățătoare Rumega Mihaela, a desfășurat activitatea ,,Apa – resursă naturală prețioasă.

La Școala Rediu, d-na învățătoare Pușcașu Mihaela, împreună cu elevii claselor I și a III-a, au dezbătut online problema poluării mediului înconjurător.

La Școala Primară Rădăuți-Prut, elevii cl. a II-a și a III-a, îndrumați de către d-na învățatoare Matei Popescu Luminița, au desfășurat online activitatea ,,O Românie a copiilor,,

“Desfășurarea acestor activități a fost o provocare atât pentru copii cât și pentru cadrele didactice, pe care, cu multă răbdare și perseverență, am reușit să le realizăm chiar și de la distanță”, au precizat profesorii implicați în această acțiune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andrei Chindriș va pleca în Belgia! FC Botoșani va încasa o sumă consistentă

astăzi, 10:30
465

FC Botoșani s-a înțeles cu un club din Belgia și urmează să îl cedeze pe Andrei Chindriș. Fundașul va fi cedat în schimbul a 450.000 de euro, însă FC Botoșani va avea ...

(A) O nouă specialitate în cadrul Centrului Medical Ecomed

astăzi, 09:45
152

Centrul Medical Ecomed anunță completarea portofoliului clinic cu specialitatea UROLOGIE prin Dr. Vlad Rădășanu - medic specialist urolog ce va efectua consultații, instilații vezicale, î...

Invitatul de la Știri – Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani

Marţi, 15 Iunie 2021
729

"Invitatul de la Știri" a fost astăzi Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani.Liviu Toma, viceprimarul municipiului Botoșani și fost vicepreședinte al Consiliului Județean ...