Elevii de la Școala Profesională Specială „Sf. Stelian” au vizitat Stația Meteorologică din Botoșani (fotogalerie)

Elevii de la Școala Profesională Specială „Sf. Stelian” au vizitat Stația Meteorologică din Botoșani (fotogalerie)

Elevii claselor VII-a A, I B şi a II-a de la Şcoala Profesională Specială ,,Sf. Stelian’’ din Botoşani, în cadrul Programului ,,Săptămâna Verde’’, sub coordonarea prof. Cătălina Hodan, Ciobanu Maria, Bolohan Paulina, Bolohan Ramona şi Arhip Cătălina au vizitat staţia Meteorologică din Botoşani.

Este o activitate de dobândire a cunoştinţelor despre meteorologie şi climatologie pentru a studia influenţa acestora asupra mediului înconjurător.

Scopul activităţii are în vedere următoarele aspecte:

             însuşirea noţiunilor de fizică atmosferică necesare pentru a înţelege fenomenele meteorologice şi climatologice;

             interpretarea materialelor grafice şi cartografice de distribuţie spaţială a principalelor elemente meteorologice;

             prezentarea principalelor fenomene meteo: ploaie, ninsoare, grindină, fulgere, trăsnete.

Elevii au primit explicaţii despre ceea ce reprezintă o staţie meteo, utilizările unei staţii meteorologice, de ce este necesară staţia meteo.

O stație meteo, în general, este o colecție de instrumente care măsoară condițiile atmosferice. După cum sugerează și numele, aceste instrumente diverse ajută la stabilirea condițiilor meteo.

Monitoarele de temperatură și senzorii încorporați oferă informații despre climatul din zona în care locuim. Acestea măsoară temperatura, umiditatea, presiunea barometrică, viteza și direcția vântului și precipitațiile.

Stațiile meteo au fost utilizate în principal în departamentele meteorologice pentru a colecta date meteorologice. Evoluția tehnologiei a dus la crearea unor versiuni mai mici.

Unele stații oferă senzori suplimentari care sunt utili pentru aplicații specifice. Unul dintre aceștia este senzorii de iluminare și UV, care este util pentru cei care iau parte adesea la activități în aer liber.

Un alt avantaj este oferit de senzorii de umiditate a solului și a frunzelor, informații foarte importante pentru grădinari și agricultori.

În general, acest dispozitiv inovator ne poate ajuta să fim mai bine pregătiţi pentru orice fel de condiții meteorologice.

O stație meteo poate oferi rapoarte localizate și mult mai precise decât o aplicație pe telefonul mobil, mai ales deoarece aceasta primește date de la o stație aflată la kilometri distanță de locația în care ne aflăm. 

Stațiile meteorologice obișnuite sunt echipate cu un termometru și un higrometru. Aceste două caracteristici ajută la urmărirea temperaturii și a umidității din exterior și din interiorul casei.

De asemenea, acestea au funcționalități de ceas și calendar, care trimit alerte cu privire la anumite condiții meteorologice. Previziunile și datele istorice sunt, de asemenea, standard.

Sistemele mai avansate pot fi echipate cu funcții bonus, cum ar fi:

•             Indicatorul de ploaie

•             Anemometru (care măsoară viteza și direcția vântului)

•             Barometru

•             Actinometru (verificarea indicelui UV și a radiației solare)







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Angajații Locativa, protest pașnic în fața Primăriei Botoșani împotriva hotărârii de desființare. „Este doar o răzbunare politică!” (foto, video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
841

Marți după-amiază, angajații S.C. Locativa S.A. s-au înarmat cu pancarte pe care au scris ceea ce îi nemulțumește. Salariații au protestat împotriva hotărârii de desfii...

Masa caldă într-o școală din Botoșani, între nemulțumirile părinților și cutiuța dorințelor! „Toți vor să găsim vinovați și e simplu, dar nu asta este soluția!” (foto)

Marţi, 16 Aprilie 2024
976

Programul „Masă caldă”, care ulterior s-a transformat în „Masă sănătoasă”, este un instrument salvator pentru autoritățile care încearcă să combată fenom...

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
718

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...