Elevii de la Școala Profesională Specială „Sf. Stelian” au vizitat Stația Meteorologică din Botoșani (fotogalerie)

Elevii claselor VII-a A, I B şi a II-a de la Şcoala Profesională Specială ,,Sf. Stelian’’ din Botoşani, în cadrul Programului ,,Săptămâna Verde’’, sub coordonarea prof. Cătălina Hodan, Ciobanu Maria, Bolohan Paulina, Bolohan Ramona şi Arhip Cătălina au vizitat staţia Meteorologică din Botoşani.

Este o activitate de dobândire a cunoştinţelor despre meteorologie şi climatologie pentru a studia influenţa acestora asupra mediului înconjurător.

Scopul activităţii are în vedere următoarele aspecte:

             însuşirea noţiunilor de fizică atmosferică necesare pentru a înţelege fenomenele meteorologice şi climatologice;

             interpretarea materialelor grafice şi cartografice de distribuţie spaţială a principalelor elemente meteorologice;

             prezentarea principalelor fenomene meteo: ploaie, ninsoare, grindină, fulgere, trăsnete.

Elevii au primit explicaţii despre ceea ce reprezintă o staţie meteo, utilizările unei staţii meteorologice, de ce este necesară staţia meteo.

O stație meteo, în general, este o colecție de instrumente care măsoară condițiile atmosferice. După cum sugerează și numele, aceste instrumente diverse ajută la stabilirea condițiilor meteo.

Monitoarele de temperatură și senzorii încorporați oferă informații despre climatul din zona în care locuim. Acestea măsoară temperatura, umiditatea, presiunea barometrică, viteza și direcția vântului și precipitațiile.

Stațiile meteo au fost utilizate în principal în departamentele meteorologice pentru a colecta date meteorologice. Evoluția tehnologiei a dus la crearea unor versiuni mai mici.

Unele stații oferă senzori suplimentari care sunt utili pentru aplicații specifice. Unul dintre aceștia este senzorii de iluminare și UV, care este util pentru cei care iau parte adesea la activități în aer liber.

Un alt avantaj este oferit de senzorii de umiditate a solului și a frunzelor, informații foarte importante pentru grădinari și agricultori.

În general, acest dispozitiv inovator ne poate ajuta să fim mai bine pregătiţi pentru orice fel de condiții meteorologice.

O stație meteo poate oferi rapoarte localizate și mult mai precise decât o aplicație pe telefonul mobil, mai ales deoarece aceasta primește date de la o stație aflată la kilometri distanță de locația în care ne aflăm. 

Stațiile meteorologice obișnuite sunt echipate cu un termometru și un higrometru. Aceste două caracteristici ajută la urmărirea temperaturii și a umidității din exterior și din interiorul casei.

De asemenea, acestea au funcționalități de ceas și calendar, care trimit alerte cu privire la anumite condiții meteorologice. Previziunile și datele istorice sunt, de asemenea, standard.

Sistemele mai avansate pot fi echipate cu funcții bonus, cum ar fi:

•             Indicatorul de ploaie

•             Anemometru (care măsoară viteza și direcția vântului)

•             Barometru

•             Actinometru (verificarea indicelui UV și a radiației solare)







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Candidații USR Botoșani îndeamnă cetățenii la vot! Magda Oleniuc: „Este o datorie pe care o avem” (Video)

astăzi, 15:03

Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani face un apel către botoșăneni ca duminică să iasă în număr cât mai mare la urne și să apere democrația câști...

„Aceasta-i povestea”: Elevii unui liceu din Botoșani au „trăit” anul 1918! (Foto, Video)

astăzi, 14:09

Elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” din Botoșani au derulat cu ocazia zilei de 1 decembrie o activitate intitulată „Aceasta-i povestea”. Copiii, îndrumați d...

A început renumărarea voturilor la Botoșani. „Avem, avem. Uitați câți saci sunt” (Galerie Foto)

astăzi, 13:33

Procesul a început vineri dimineață și la Botoșani, în urma deciziei Curții Constituționale din cursul zilei de joi. Potrivit unui membru al Biroului Electoral Județean (BEJ), ac...