Cadre didactice din Botoșani premiate la Conferința Națională eTwinning

Cadre didactice din Botoșani premiate la Conferința Națională eTwinning

În perioada 24-26 februarie 2023 a fost organizată la București, Conferința Națională eTwinning, eveniment care a celebrat cele mai bune proiecte eTwinning desfășurate în anul școlar 2021-2022.

În cadrul acesteia s-a desfășurat festivitatea de premiere a câștigătorilor, respectiv cadre didactice coordonatoare și proiecte valorizate la nivel național în cadrul Competiției eTwinning 2022.

Aplicațiile eligibile, dintre cele 113 înscrise în competiția națională, au fost evaluate de către ambasadorii eTwinning și de evaluatorii externi ai echipei NSO România, fiind premiate proiectele care au demonstrat, printre altele, un ridicat nivel de colaborare între parteneri, implicarea elevilor și creativitate didactică.

Au fost decernate premii pe niveluri de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial, liceal, precum și pe șase categorii tematice: Premiul pentru proiecte care promovează sustenabilitatea, incluziunea și colaborarea, Premiul pentru cetățenie digitală și utilizarea creativă a tehnologiei, Premiul pentru unități de învățământ din mediul rural, Premiul pentru proiecte eTwinning și Erasmus+ KA229 – Parteneriate de schimb interșcolar, Premiul pentru proiecte eTwinning derulate de ambasadori eTwinning, Premiul pentru învățământ profesional și tehnic.

Evenimentul ANPCDEFP a reunit și ambasadori eTwining, inspectori școlari pentru proiecte educaționale europene, părinți și elevi.

Rezultatele obținute în cadrul competiției au poziționat învățământului botoșănean pe podiumul de premiere datorită cadrelor didactice ce au implementat proiecte eTwinning de succes. Astfel, în acest cadru festiv, un număr de cinci premii acordate la nivel național au fost obținute de cadre didactice din județ ce s-au remarcat prin proiecte eTwinning deosebite, după cum urmează:

Premiul pentru proiecte care promovează sustenabilitatea, incluziunea și colaborarea

Premiul 1 – Young Agents 0017 for a better world

Lidia Baroi - Colegiul Național „Grigore Ghica”, Dorohoi

Premiul pentru proiecte eTwinning derulate de ambasadori eTwinning

Premiul 1 – We are all connected

Loredana Popa - Scoala Gimnaziala Nr.17 Botosani.

Premiul pentru învățământul preșcolar:

Premiul 2 – I LEARN THROUGH EXPERIMENTS

Carmen Apope - Școala Gimnazială Nr 10 Botosani

Proiecte pentru învățământul primar

Premiul 2 – The story of my city

Loredana-Ștefania Tudorache -Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Ipotești

Mihaela Tiritelnicu - Școala Gimnazială „Elena Rareș”, Botoșani.

Cu scopul diseminării și valorizării practicilor de succes din cadrul proiectelor eTwinning, a urmat o expoziție în care cadrele didactice premiante au prezentat proiectele europene implementate.

Lista proiectelor și a cadrelor didactice premiate la nivel național în cadrul competiției eTwinning 2022 este disponibilă pe site-ul național - https://etwinning.ro/rezultate-premiile-nationale-etwinning-2022/.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Consultații și ecografii gratuite pentru botoșăneni. Vezi când și unde vor avea loc

Vineri, 2 Iunie 2023
409

Botoșănenii care nu își permit o consultație la un medic specialist pot beneficia de o ecografie sau o consultație gratuită, efectuată de medici veniți din Târgu Mureș, Iași și ...

Adolescent prins de jandarmi cu un cuțit asupra sa la spectacolul de Ziua Copilului din Dorohoi

Vineri, 2 Iunie 2023
237

Joi seară, jandarmii care au asigurat ordinea și siguranța publică la manifestările cultural-artistice organizate în municipiul Dorohoi, cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a C...

Zeci de mașini trase pe dreapta în doar câteva ore. Doi șoferi au fost prinși beți la volan

Vineri, 2 Iunie 2023
125

La data de 1 iunie 2023, în intervalul orar 07:00 - 09:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, împreună cu cei ai Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru preven...