În perioada martie – iunie 2022, elevii Liceului Teoretic „Grigore Antipa” din Botoșani, au participat în cadrul Proiectului educativ extrașcolar „Ora de înot”, proiect finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Iași.
„Prin participarea în cadrul acestui proiect, am încercat să venim cu o activitate nouă, oferind elevilor de la liceul nostru posibilitatea de a participa activ și cu plăcere la o serie de activități unice. Elevii și părinții au dat un feed-back pozitiv acestei activități, proiectul a fost apreciat și încheiat cu succes”, a precizat Carmen Nechita, director Liceul Teoretic „Grigore Antipa” din Botoșani.
Activitatea educațională s-a desfășurat în perioada martie – iunie 2022, scopul proiectului fiind inițierea, învățarea, perfecționarea deprinderilor sportive specifice înotului.
Elevii participanți au avut ocazia de a învăță sau de a-și perfecționa deprinderile specifice înotului, prin participarea la aceste activități acvatice.
„Inițial, am fost speriată despre desfășurarea acestui proiect, fiind ceva nou pentru mine. Dar, la insistențele unei colege, am prins curaj și am zis să încerc. La început am avut puțină teamă, apoi după indicațiile domnului profesor am început să aplic cele auzite și am prins puțin curaj. După câteva antrenamente de înot pot trece bazinul în înot fără nici o dificultate. Am prins mare curaj în propriile forțe” , a spus o elevă în clasa a X-a.
Proiectul „Ora de înot”, proiect finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară din Iași, a oferit posibilitatea de a participa în cadrul unei activități antrenante, elevii au beneficiat de o experiență de neuitat, aceasta oportunitate a fost plină de momente extrem de minunate din care au învățat enorm de multe lucruri.
„O astfel de activitate este foarte importantă pentru elevi, deoarece îi ajută în primul rând să își mențină și să își îmbunătățească starea de sănătate. În al doilea rând, din punct de vedere instructiv - educativ, îi învață și îi pregătește pentru viață dezvoltându-le obișnuințe sănătoase de a practica activități fizice”, a declarat profesor Alin Măntăluță, responsabil activitate practică.