Elevii de la Albești au mers "Cu colindul la bunici" la Căminul de Bătrâni din Trușești

Elevii de la Albești au mers "Cu colindul la bunici" la Căminul de Bătrâni din Trușești

În prag de sărbătoare elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Albești, conduși de doamnele profesoare Nechita Adriana, Nechita Irina si Mirza Mihaela, nu au uitat să treacă și pe la Căminul de Bătrâni din Trușești. Ei au colindat bunicii care le-au deschis nu numai ușa, ci mai ales sufletul și inima. Programul artistic a fost întregit cu datini și obiceiuri din partea locului și o felicitare oferită de copii bătrânilor.

“Oricât de tineri sau bătrâni am fi, de Crăciun suntem cu toții copii. Așteptăm cu nerăbdare să împodobim bradul, să ascultăm colinde și să primim daruri, dar parcă bucuria este mai mare atunci când reușim să aducem un zâmbet pe fața celor care au nevoie de generozitatea noastră”, a explicat directorul unității școlare, profesor Mihaela Chitic.

Această activitate, "Cu colindul la bunici", este cea de a treia din cadrul proiectului "Alături de bunici", care se desfășoară în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția  Copilului Botoșani.

“Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, timpul darurilor, al copilăriei revenite și al speranțelor împlinite, este sărbătoare inimii deschise, este perioada anului în care avem ocazie să redescoperim bucuria de a dărui. Împreună putem aduce mângâiere, alinare, ajutor, speranță, putem face fapte bune și putem să dăruim  un strop de bucurie”, a mai adăugat Mihaela Chitic.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
21

 Cu multă dorire în suflet pentru viaţa monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată şcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
271

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
234

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...