Elevii cer desființarea intrării separate pentru profesori, în școli

Măsura este propusă de Consiliul Național al Elevilor și ar putea fi cuprinsă în noul statut.

Elevii cer desființarea intrării separate pentru profesori, în școli

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a realizat raportul anual privind implementarea statutului elevului. Consultare la care au participat peste 17.000 de respondenți din întreaga țară.

Vorbim despre 15.000 de elevi, dar și despre 2.000 de cadre didactice din toate formațiunile de învățământ atât din mediul urban, cât și din mediul rural.

Principala revendicare a elevilor face referire la eliminarea intrărilor și a ieșirilor separate pentru școlari și cadrele didactice, scrie Antena3 CNN.

Majoritatea școlilor din România sunt prevăzute cu două ieșiri, una pentru profesori și una pentru elevi. Această măsură a fost implementată în perioada comunismului, în special din rațiuni de siguranță la incendiu.

O altă solicitare a elevilor face referire la faptul că școlarii care au împlinit vârsta majoratului să poată părăsi unitatea de învățământ în timpul programului, totul în baza unei declarații pe propria răspundere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănenii din Spania vor putea primi dublă cetățenie!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
134

Acordarea dublei cetățenii pentru românii care trăiesc în Spania va deveni realitate „în curând”, susține premierul Marcel Ciolacu, în urma unei înt...

ÎPS Teofan vine la Botoșani pentru a boteza cel de-al cincilea copil al unui preot din județ!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1130

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va fi prezent duminică, 3 martie, în județul Botoșani.ÎPS Teofan va sluji Sfânta Liturghie la Biserica &...

Luni începe simularea examenului de Bacalaureat. Participă peste 146.000 de elevi din întreaga țară!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
100

Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a seral încep luni simularea examenului de Bacalaureat. Simularea se va organiza în peste 1.320 de unități de învățământ și va implica ...