Elevi din satele botoșănene, admiși cu medii onorante în colegii de top din Iași și Suceava!

Dacă în liceele din județul Botoșani au ajuns 11 elevi din Suceava, Iași, Vaslui, dar și Ilfov și Timiș, absolvenți de gimnaziu din Botoșani au fost admiși în licee de top din Iași sau Suceava, cei mai mulți provenind din mediul rural.

Zeci de botoșăneni au plecat către Iași

Nu mai puțin de 39 de elevi din județul Botoșani au fost admiși în licee din Iași. Mulți dintre absolvenții de gimnaziu care au obținut locuri în colegiile de top din Iași provin din școli rurale ale județului Botoșani.

Doi elevi de la Școala ”Nicolae Iorga” Dersca, județul Botoșani, au fost admiși la  Colegiul Național ”Costache Negruzzi” Iași, cu medii foarte mari: 9,70 și 9.65. La același liceu a ajuns și un elev de la Școala Gimnazială Storești - Frumușica (media 9.35).

Cu media 9.25, un elev de la Școala nr. 2 Tudor Vladimirescu este înscris la Liceul Teoretic ”Dimitrie Cantemir” Iași, dar și un elev de la Școala nr. 1 Răuseni (media 8.90). De asemenea, Școala nr. 2 Victoria – Hlipiceni, cu media 9.22, a fost admis la Liceul Teoretic de Informatică ”Grigore Moisil” Iași.

Admiși în liceele din Suceava

24 de elevi din județul Botoșani au intrat la licee din județul Suceava. Cea mai mare medie a unui elev din Botoșani admis în Suceava este 8.77. Este vorba despre un adolescent care provine de la Școala nr. 13 din municipiul Botoșani, acesta fiind admis la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava.

De asemenea, un elev de la Școala ”Maria Enescu Cosmovici” din Mihăileni (județul Botoșani), cu media 8.37, va continua studiile la Colegiul Tehnic ”Lațcu Vodă” Siret, la aceeași unitate de învățământ fiind înregistrat și un elev de la Școala nr. 1 Cândești (județul Botoșani), cu media 7.55.

De asemenea, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” din Suceava a ajuns un elev de la Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă” Darabani (media 7.25), precum și unul de la Școala ”Academician Alexandru Zub” Vârfu Câmpului  (media 6.90).

Un elev cu media 5.95, de la Școala ”Nicolae Iorga” Dersca, a fost admis la Colegiul Silvic din Câmpulung Moldovenesc.

11 elevi din alte județe au ajuns la Botoșani

Și în Botoșani au ajuns 11 elevi din alte județe, cei mai mulți din Suceava. Astfel, patru elevi din județul Suceava au fost admiși la Liceul Pedagogic ”Nicolae Iorga” Botoșani (cu medii între 8.87 și 7.40). În alte licee din județul Botoșani au mai fost înscriși elevi din Iași, Ilfov, Timiș, Vaslui.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...