Preșcolarii din comuna Bălușeni, învățați să păstreze tradițiile populare!

Experiența de învățare din proiect va fi consolidată printr-o serie de manifestări cultural-artistice la care preșcolarii vor participa în luna decembrie 2024.

Școala Gimnazială Nr.1 Bălușeni, Structura Grădinița Nr. 1 Bălușeni, anunță cu bucurie că în perioada iulie-decembrie 2024, implementează proiectul „Micii păstrători de tradiții”.

În comuna Bălușeni se încearcă păstrarea tradițiilor populare și transmiterea mai departe generațiilor viitoare. Copiii sunt învățați încă de la grădiniță tradițiile și obiceiurile din zonă. Primii pași de joc popular îi fac la grădiniță, uneori chiar înainte de a împlini vârsta de trei ani.

Prin proiectul „Micii păstrători de tradiții”, 48 de preșcolari din comuna Bălușeni vor participa la ateliere de învățare a tradițiilor locale și se vor achiziționa 20 costume populare autentice. Experiența de învățare din proiect va fi consolidată printr-o serie de manifestări cultural-artistice la care preșcolarii vor participa în luna decembrie 2024.

Start ONG este un program lansat de Kaufland România şi implementat de Asociaţia Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social şi cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituţiilor non-administrative şi grupurilor informale/ de iniţiativă.

„Proiectul este binevenit pentru preșcolarii noștri, este o punte de legătură între generații, iar achiziționarea celor 20 de costume populare autentice este o investiție importantă pentru comunitatea noastră, contribuind la păstrarea și promovarea obiceiurilor și tradițiilor din zonă. Ne bucurăm să putem organiza astfel de activități atât de necesare și dorite...”, a declarat Elena Ștefan, manager proiect.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...