Elevi botoșăneni interesați de un viitor mai bun prin tehnologii moderne, inovatoare și durabile

Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani a implementat proiectul „Împreună pentru o agricultură durabilă și un mediu curat”.

Elevi botoșăneni interesați de un viitor mai bun prin tehnologii moderne, inovatoare și durabile

Născută acum 2 decenii, mișcarea agriculturii durabile aduce în discuție rolul social, economic și de protejare a mediului și agriculturii.

În urma competiției de granturi Agricultura 4.0, oferite de BNP Paribas Leasing Solutions, în parteneriat cu World Vision Romania,  Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani a câștigat unul dintre proiectele „Mândru să fiu Fermier”.

Aceste granturi vin în susținerea liceelor agricole pentru organizarea unor vizite de studiu și experiențe de învățare inedite atât pentru elevi, cât și pentru profesori, în ferme sau agribusiness-uri care aplică tehnologii inovatoare și sustenabile.

Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani a implementat proiectul „Împreună pentru o agricultură durabilă și un mediu curat”. În acest sens, în lunile septembrie și octombrie 2023, la nivelul liceului s-au desfășurat diferite activități cuprinse în proiect: lecții practice, vizionare de filmulețe, prezentări PowerPoint, lucru în echipă pe diverse teme, iar în zilele de 3 și 11 octombrie 2023, un număr de 15 elevi de la specializările Mecanic agricol și Protecția mediului au fost în vizită de studiu la două ferme din județul Botoșani care aplică tehnologii moderne, inovatoare și durabile, dând posibilitatea elevilor și cadrelor didactice să experimenteze noi activități de învățare.

Gazdele au fost:

- 𝐏𝐑𝐄𝐌𝐈𝐄𝐑 𝐀𝐆𝐑𝐎 𝐂𝐎𝐍𝐂𝐄𝐏𝐓 𝐒𝐑𝐋 Curtești, fermă înființată în 2013 și care are ca obiect principal de activitate cultivarea arbuștilor fructiferi, căpșunilor, nuciferilor și a altor pomi fructiferi;

- 𝐆𝐑𝐔𝐏𝐀𝐆𝐑𝐎 𝐒𝐓𝐄𝐄𝐋𝐋 𝐒𝐑𝐋 Mihăileni, ale cărei domenii de activitate sunt cultura vegetală combinată cu creșterea animalelor.

La cele două ferme botoșănene elevii au avut ocazia să învețe despre tehnologii moderne, inovatoare și durabile. Au aflat care sunt etapele producției din fermele vizitate, au făcut cunoștință cu noile echipamente și tendințe din domeniu, au reușit să-și dezvolte abilitățile de prezentare și de lucru în echipă.

Prin intermediul acestor tipuri de granturi, elevii noștri se informează și învață despre agricultură și conștientizează care sunt oportunitățile pentru viitor reprezentate de diverse programe de finanțare pentru agribusiness-uri.

Mulțumim domnilor ingineri Andrei Dăscălescu și Emanuel Aștefănoae pentru găzduire și explicații, doamnelor profesoare și elevilor pentru implicare!

(Echipa de implementare a proiectului)








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
108

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
63

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
68

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...