Elev din Dorohoi calificat la trei olimpiade naționale în acest an!
RESPECT!

Cu un bagaj mare de cunoștințe și o experiență bogată de olimpic național, Radu a reușit să se califice, în acest an școlar, la etapa națională a olimpiadelor de Geografie, Lingvistică și Științele Pământului.

Elev din Dorohoi calificat la trei olimpiade naționale în acest an!

 Radu-Ovidiu Munteanu  

Radu-Ovidiu Munteanu, elev în clasa a XII-a A, la Liceul „Regina Maria” Dorohoi, este unul dintre olimpicii de top ai Botoșaniului.

Dornic să își testeze cunoștințele și abilitățile, Radu a participat în luna ianuarie la Online Olympiad in linguistics și a obținut medalia de bronz, s-a clasat pe Locul I la concursul GeoInfoVirtual, etapa națională, iar la Consursul Interdisciplinar de Fizică-Geografie, „Ștefan Hepites”, a ocupat locul I la etapa județeană și va participa la etapa națională, la București, în data de 30 martie 2024.

Pasiunea pentru geografie i-a fost recompensată cu Premiul I la etapa județeană, pentru a treilea an consecutiv, și calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Geografie, ce se va desfășura la Constanța. în perioada 25-30 aprilie 2024. După ce a obținut Premiul III în 2022 și Mențiune, în 2023, la etapa națională, anul acesta aspiră la o poziție care să îi încununeze parcursul excepțional.

Domeniul lingvisticii, de care este pasionat, i-a adus încă o calificare la etapa națională a Olimpiadei Naționale de lingvistică „Solomon Marcus”, secțiunea performanță, și i-a asigurat prezența la etapa națională în perioada 5-7 aprilie 2024, la Ploiești. În luna mai, va fi prezent la etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare „Științele Pământului”, organizată la Arad. Cu două participări și tot atâtea premii speciale la etapa națională, Radu se pregătește intens pentru un rezultat notabil.

După ce la simularea examenului de bacalaureat a obținut media peste 9, își dorește să atingă perfecțiunea la examen și apoi să își continue parcursul la o facultate din cadrul unei universități din România.

Cu o inteligență sclipitoare și o educație exemplară, Radu și-a articulat devenirea pe valori și principii fundamentate în familie, continuate în Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi și apoi în Liceul „Regina Maria” Dorohoi.

Semper Excelsius!, deviza liceului, a fost transpusă, constant, în tot ce a construit acest tânăr remarcabil, modelându-i devenirea sub semnul performanțelor și al unui traseu ascendent uimitor. Mult succes și aripi deschise spre zbor înalt, Radu Munteanu!

Sursa: DorohoiNews

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr din Dorohoi, reținut de polițiști după ce l-a lovit grav pe un bărbat de 72 de ani!

Marţi, 18 Iunie 2024
115

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Biroul de Investigații Criminale au emis vineri, 14 iunie 2024, ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de...

Ministrul Sănătăţii recomandă asistenţilor medicali şi medicilor frecventarea cursurilor de comunicare

Marţi, 18 Iunie 2024
108

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila consideră că asistenţii medicali şi chiar medicii ar putea să urmeze cursuri de comunicare necesare în interacţiunea cu pacienţii şi aparţinăto...

Anchetă într-o comună din Botoșani după moartea în condiții suspecte a unui copil de 7 ani!

Marţi, 18 Iunie 2024
928

Odată ajuns acasă, după câteva ore, copilul a avut o serie de convulsii și a murit. Polițiștii au deschis un dosar penal in rem, pentru ucidere din culpă, și așteaptă rezultatele necro...