Cum a decurs educația în pandemie pentru o școală dintr-o comună din Botoșani

Cum a decurs educația în pandemie pentru o școală dintr-o comună din Botoșani

Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița este pregătită să-și primească elevii în semestrul al II-lea la cursuri față în față în condiții de siguranță.

În acest sens conducerea școlii, împreună cu Primăria și Consiliul Local Sulița, au demarat din timp acțiunile necesare procurării de materiale și deja sunt asigurate atât stocurile de substanțe de igienizare și dezinfecție, cât și stocul de măști necesare elevilor și personalului. Achiziția de tablete pentru elevi și de aparatură necesară cadrelor didactice pentru desfășurarea orelor online urmează să fie finalizată .

„Au fost pregătite minuțios spațiile școlare, căutându-se realizarea unui climat sigur pentru sănătatea elevilor în clase, dar în același timp crearea unui climat cald, favorabil învățării. În lunile noiembrie și decembrie s-au efectuat reparații ale instalațiilor electrice, ale centralelor termice și s-au achiziționat jaluzele noi în toate sălile de clasă. Susținuți în permanență de reprezentanții unității administrativ-teritoriale, am început lucrări de reamenajare a spațiilor din jurul clădirilor, obiectiv pe care îl vom finaliza până la vară .

Perioada pandemiei a reprezentat o provocare pentru sistemul de învățământ românesc, trecerea la învățământul exclusive online ne-a impus și nouă să ne adaptăm, să ne reinventăm, pentru ca actul educațional să se desfășoare în condiții optime, să-și atingă scopul”, a declarat Simona Gavril, profesor în cadrul Școlii Gimnaziale nr.1, Sulița.

La școala Gimnazială Nr. 1 Sulița, s-au făcut eforturi deosebite pentru ca elevii să nu simtă această perioadă ca una cu efecte negative.

Cadrele didactice au folosit toate mijloacele de informare pentru  ca să  ghideze pașii în desfășurarea activităților online cu maximă eficiență și au folosit cele mai adecvate resurse educaționale deschise pentru a stârni curiozități și a ține trează dorința elevilor de a participa la ore. În anul școlar 2020-2021 a fost aleasă Google Classroom ca platformă oficială de învățare, platformă care elevilor li s-a părut ușor de folosit, adaptându-se imediat la cerințele acesteia.

În primul semestru al acestui an activitățile, deși desfășurate majoritatea timpului exclusiv online, au fost diverse, respectând interesele elevilor și ale părinților. Elevii au participat la numeroase activități extrașcolare, concursuri locale, județene și interjudețene, obținând rezultate care demonstrează valoarea actului educativ din școala noastră.

Proiectul educativ „Meșteșuguri tradiționale prezentate într-un format interactiv și imersiv. Meșteri populari în VR” a prilejuit descoperirea de către elevii clasei a VIII-a a meșteșugurilor populare românești atât de utile și în zilele noastre.

Concursul tematic  „Septempuctata”, cel de interpretare muzicală ,,România-i țara mea ”, cel de recitări și artă plastică „Eminescu, durată lirică eternă” și cel de datini și obiceiuri ,,Legende tradiționale la romani”,  au adăugat în palmaresul elevilor din clasele V- VIII mai multe  premii și  mențiuni.

Ziua dedicată poetului nepereche a strâns ,,la gura sobei” iubitorii de literatură, elogiul fiind adus prin concursuri, lecturi, desene și interpretări, momente în care timpul a încremenit în trecut, făcând să pară clipa veac și veacul clipă.

„Alături de noi au fost și reprezentanții Inspectoratului de Poliție Botoșani care au îndrumat elevii să fie prudenți în navigarea lor pe internet, prezentându-le pericolele ce pot să le cauzeze diferite traume, dar și modalități prin care să se apere în asemenea situații.

Noi, colectivul de cadre didactice de la Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița, vom căuta permanent să asigurăm la această școală un învățământ de calitate, așteptându-ne cu drag elevii  pe data de 8 februarie, pentru o caldă îmbrățișare din priviri, pentru a deschide căile cunoașterii așa cum știm să o facem noi cel mai bine!”, a conchis cadrul didactic.



 

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta