Culoare și voie bună la Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” din Viișoara (fotogalerie)

Culoare și voie bună la Școala Gimnazială „Dimitrie Brândză” din Viișoara (fotogalerie)

Se zice că după zile grele, vin zile mai bune. Elevii Școlii din Viișoara pot confirma acest lucru. După doi ani dificili în care activitățile extrașcolare s-au desfășurat cu distanțare și nu au fost atât de atractive, a sosit momentul ca elevii să simtă din nou bucuria lucrului în echipă, fiind coordonați de cadrele didactice Ceică Cristina Luminița, Epure Violeta, Smochină Ionela Anca, Bahrin Denise Layla, Mosclu Maria și  Străjeriu Dragoș Gabriel.

În cadrul proiectului ,,Culoare și voie bună” elevii viișoreni au fost foarte activi și au transformat școala într-un spațiu mai prietenos, plin de culoare și emoție. Activitățile s-au desfășurat pe parcursul mai multor săptămâni, timp în care s-a simțit în rândul elevilor o trăire puternică și sinceră, o legătură de atașament, simpatie și respect reciproc, de apropiere și deschidere. Au râs, s-au bucurat, au muncit, însă a fost o muncă care a dat randament maxim pentru că nu au fost stresați și au avut impresia că doar se joacă.

Roadele muncii lor sunt mândria lor. Le admiră zi de zi pe holurile școlii și în clasele pline de culoare și de viață și care transmit emoții.

Proiectul este cu atât mai valoros atunci când menționăm că în cadrul activităților au fost angrenați și părinții care și-au sprijinit copiii pentru cultivarea interesului pentru nou, pentru ieșirea din rutină, pentru valorizarea potențialului creativ, pentru crearea unor situații, până la urmă educaționale atractive. Primăria și Consiliul Local au sprijinit și sprijină activitățile școlii fiind un partener de încredere pentru binele copiilor.

Pe holul școlii a fost realizat și un colț muzeal cu obiecte vechi și pline de istorie (costum popular, opinci, oale, covată, spată, lampă pe gaz, etc) precum și un panou cu activitățile din cadrul proiectului ,,De vorbă cu bunicii”.

În clase au fost pictate mesaje motivaționale și imagini tematice (lb. română, istorie, geografie). Activitățile au adus zâmbete pe fețele copiilor, care s-au bucurat de această inițiativă și s-au distrat, învățând lucruri noi despre prietenie, viață și culoare.


















(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
108

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
875

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
409

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...