Cine sunt reprezentanții Consiliului Local care vor face parte din Consiliile de Administrație ale școlilor!

Cine sunt reprezentanții Consiliului Local care vor face parte din Consiliile de Administrație ale școlilor!

Consilierii locali vor aproba în ședința ordinară de săptămâna viitoare componența Consiliilor de Administrație de la unitățile de învățământ din municipiul Botoșani.

Este vorba de completarea cu reprezentanții administrației publice locale a locurilor rămase libere în aceste structuri de conducere de la nivelul școlilor. 

În cazul unităţilor de învăţământ de nivel gimnazial cu un singur rând de clase, consiliul de administraţie este format din 7 membri, cu următoarea componenţă: 3 cadre didactice inclusiv directorul; 2 reprezentanţi ai părinţilor; primarul sau un reprezentant al primarului; un reprezentant al consiliului local. Directorul este membru de drept al consiliului de administraţie din cota aferentă cadrelor didactice din unitatea de învăţământ respectivă.

În cazul unităţilor de învăţământ care şcolarizează în învăţământul profesional şi tehnic, inclusiv în invăţământul postliceal, şi al căror consiliu de administraţie este format din 7 membri, 3 dintre aceştia sunt cadre didactice, primarul sau un reprezentant al primarului, un reprezentant al consiliului local, un reprezentant al părinţilor şi un reprezentant al operatorilor economici parteneri.

În consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar, din cota rezervată părinţilor un loc este repartizat, cu drept de vot, unui reprezentant al elevilor, care a Împlinit vărsta de 18 ani. 

Vezi AICI cine sunt reprezentanții administrației publice locale în Consiliile de Administrație de la școli!

 

Spune-ne opinia ta