Cerc pedagogic cu directori din 12 școli și spectacol de colinde (fotogalerie)

Cerc pedagogic cu directori din 12 școli și spectacol de colinde (fotogalerie)

Joi, 15 decembrie 2022, la Școala Gimnazială Nr. 1 din Ungureni, a avut loc Cercul Pedagogic al Directorilor de școli gimnaziale din Săveni, Ungureni, Avrămeni, Adășeni, Mitoc, Manoleasa, Vlăsinești, Hănești, Dângeni, Mihălășeni, Știubieni, Drăgușeni și Ripiceni.

Tema întâlnirii a fost „Schimbările legislative: regres sau progres?”.

Activitatea a debutat cu o prezentare a Miniștrilor Educației, începând cu sfârșitul anului 1989 și până în prezent, realizată de către elevii de gimnaziu ai Școlii Gimnaziale Nr. 1 Ungureni. Apoi, dezbaterea acestei teme a fost continuată de doamna director prof. Iuliana-Flavia BALTARIU, care a sintetizat schimbările ce au avut loc în sistemul de învățământ românesc de-a lungul timpului.

Prin abordarea acestui subiect s-au evidențiat modificările aduse Legii Educației Naționale  de când a intrat în vigoare, la 5 ianuarie 2011 și până la 17noiembrie 2022.

După desfășurarea activității propriu-zise, elevii, coordonați de domnul profesor Ioan Cașcaval, au încântat inimile managerilor instituțiilor școlare cu un spectacol de colinde, menit să ne aducă aminte că sărbătoarea Crăciunului este minunată și ne îndeamnă să fim mai buni, mai generoși, mai iertători unii cu alții.

Întreaga activitate a fost concepută cu măiestrie și tact pedagogic, accentuând atitudinea și calitățile organizatorice ale doamnei director, acestea fiind indispensabile pentru coordonarea activității din școală, pentru asigurarea unui climat organizatoric, în care predominante sunt relațiile de colaborare și cooperare.

La această întrunire au participat, din partea Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, prof. Ana-Maria Loghin, inspector școlar pentru management instituțional și domnul primar al comunei Ungureni, Ilie Ivanache.  Prezența dumnealor la acest eveniment a confirmat încă o dată foarte buna colaborare ce există între instituțiile statului, implicate în buna desfășurare a actului educațional.








(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
128

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
485

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...