Burse mai mari pentru elevii școlilor speciale din subordinea CJ

Burse mai mari pentru elevii școlilor speciale din subordinea CJ

Consiliul Județean (CJ) a decis ca bursele pentru elevii școlilor speciale „Sfântul Stelian” din Botoșani și „Ion Pillat” din Dorohoi, aflate în subordine, să fie mai mari decât pragul minim stabilit de Guvern, a anunțat președintele CJ, Doina Federovici.

Nivelul stabilit de Guvern pentru bursa de ajutor social este de 200 de lei, iar Consiliul Județean Botoșani acordă, în anul școlar 2022-2023, o bursă socială de 300 de lei. Pentru bursa se studiu cuantumul stabilit este de 150 de lei, iar cel stabilit de Consiliul Județean este de 250, în timp ce pentru bursa de merit a fost stabilită o valoare cu 150 mai mare, adică 350 de lei față de 200 de lei. Efortul financiar suplimentar la care s-a angajat Consiliul Județean în acest an școlar este de aproximativ 250.000 de lei, adică de 2,5 miliarde de lei vechi”, precizează oficialul.

În anul școlar 2022-2023, vor fi plătite 310 burse pentru elevii care frecventează cursurile celor două instituții de învățământ special din subordinea Consiliului Județean: 290 de burse de ajutor social, 16 burse de studiu și 4 burse de merit.

„Avem datoria morală de a fi alături de copiii noștri speciali atât prin investițiile pe care le facem în infrastructura școlară, cât și prin asigurarea acestor burse care să contribuie la constituirea coșului financiar al familiilor din care provin”, a subliniat Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta