Burse de merit pentru deținuții care fac școală în Penitenciarul Botoșani

Deținuți din 13 penitenciare, inclusiv din Botoșani, pot primi burse de merit în valoare de câte 450 de lei.

Burse de merit pentru deținuții care fac școală în Penitenciarul Botoșani

Prin noua lege a Educației, bursele de merit se vot acorda și deținuților, întrucât pragul până la care se acordă acestea a fost eliminat.

Prin noua lege a Educației, promovată de ministra Ligia Deca, și care a intrat în vigoare în luna septembrie, 30% dintre elevii unei clase, indiferent de media obținută, vor primi bursă de merit.

Legat de elevii de clasa a IX-a, bursă de merit primesc și cei care au media 5, întrucât se ia în considerare media de la Evaluarea Națională care poate fi oricât de mică. Acest lucru este posibil deoarece învățământul obligatoriu în România este de 12 ani, iar elevii trebuie să intre la un liceu cu orice notă.

Legat de bursele pentru deținuți, asta înseamnă că Ministerul Educației va plăti peste 700.000 de lei în fiecare an, precizează Edupedu.ro.

Administrația Națională a Penitenciarelor a declarat că deținuții ce vor obține bursă de merit provin din penitenciarele din județele Alba, Arad, Bihor, Botoșani, Brasov, Brăila, Cluj, Dolj, Gorj, lalomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș.

“Asigurarea dreptului la educație pe parcursul executării pedepselor privative de libertate este garantată de legislația domeniului execuțional penal, din perspectivă operațională, organizarea procesului de învățământ fiind reglementată prin documentele legislative emise de Ministerul Educației”, arată ANP într-un comunicat de presă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Misiune contracronometru, în această dimineață: Bărbat scos din fântână, soția a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 08:23
123

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost salvat de pompieri dintr-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri. Misiunea contracronometru a avut loc, în urmă cu...

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
66

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
448

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...