Burse de merit pentru deținuții care fac școală în Penitenciarul Botoșani

Deținuți din 13 penitenciare, inclusiv din Botoșani, pot primi burse de merit în valoare de câte 450 de lei.

Burse de merit pentru deținuții care fac școală în Penitenciarul Botoșani

Prin noua lege a Educației, bursele de merit se vot acorda și deținuților, întrucât pragul până la care se acordă acestea a fost eliminat.

Prin noua lege a Educației, promovată de ministra Ligia Deca, și care a intrat în vigoare în luna septembrie, 30% dintre elevii unei clase, indiferent de media obținută, vor primi bursă de merit.

Legat de elevii de clasa a IX-a, bursă de merit primesc și cei care au media 5, întrucât se ia în considerare media de la Evaluarea Națională care poate fi oricât de mică. Acest lucru este posibil deoarece învățământul obligatoriu în România este de 12 ani, iar elevii trebuie să intre la un liceu cu orice notă.

Legat de bursele pentru deținuți, asta înseamnă că Ministerul Educației va plăti peste 700.000 de lei în fiecare an, precizează Edupedu.ro.

Administrația Națională a Penitenciarelor a declarat că deținuții ce vor obține bursă de merit provin din penitenciarele din județele Alba, Arad, Bihor, Botoșani, Brasov, Brăila, Cluj, Dolj, Gorj, lalomița, Maramureș, Mehedinți, Mureș.

“Asigurarea dreptului la educație pe parcursul executării pedepselor privative de libertate este garantată de legislația domeniului execuțional penal, din perspectivă operațională, organizarea procesului de învățământ fiind reglementată prin documentele legislative emise de Ministerul Educației”, arată ANP într-un comunicat de presă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
23

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
65

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
86

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...