Evenimente și acțiuni în școlile botoșănene, de ziua mondială a filosofiei (foto)

În unitățile școlare, astăzi, 16 noiembrie 2023, Binele și Înțelepciunea au prins diverse forme, de la dezbateri academice, expoziții de desene, până la teatru tematic, mese rotunde și multe povești cu tâlc.

Evenimente și acțiuni în școlile botoșănene, de ziua mondială a filosofiei (foto)

Cadrele didactice din județul Botoșani care predau disciplinele socio-umane au invitat joi, 16 noiembrie 2023, elevii și colegii să sărbătorească împreună.

Astfel, în școlile botoșănene s-au derulat evenimente și acțiuni care au vizat importanța filosofiei pentru dezvoltarea armonioasă a elevului, a viitorului adult, precum și creșterea preocupării pentru respectarea demnității umane.

“Felicit și sprijin interesul cadrelor didactice pentru promovarea studiului filosofiei în școală. Suntem conștienți de nevoia transmiterii și însușirii principiilor și valorilor, de forța fiecăruia dintre noi de a contribui la tot ce presupune dezvoltarea vieții personale ca sursă pentru marea comunitate. Capacitatea de a te observa pe tine însuți, capacitatea de a schimba ceea ce este necesar a fi schimbat cu scopul de a contribui la o lume mai bună pot constitui premisele dobândirii demnității umane. Sărbătoare cu har și inspirație, dragi cadre didactice!”  a urat cadrelor didactice  Inspectorul Școlar General, profesor Bogdan Gheorghe Suruciuc, cu acest prilej.

În unitățile școlare, astăzi, 16 noiembrie 2023, Binele și Înțelepciunea au prins diverse forme, de la dezbateri academice, semne de carte tematice, texte filosofice primite alături de micile cumpărături de la cantina școlii, simboluri desenate pe pietre, expoziții de desene, prezentări power point, până la teatru tematic, mese rotunde, texte filosofice, minieseuri filosofice și multe povești cu tâlc.

Toate aceste preocupări au avut loc, deoarece cadrele didactice sunt conștiente de faptul că “orice manifestare a vieții exterioare a devenit o manifestare a vieții interioare. Vom observa că frumusețea mișcărilor rezidă mai ales în expresie și ea se va intensifica pe măsură ce mișcarea va înfățișa în exterior o viață mai elevată, mai intelectuală și mai morală” (fragment din „Problemele eticii contemporane”, Jean-Marie Guyau).

“Mulțumesc colegilor de socio-umane pentru modul în care reușesc să-i determine pe elevi să descopere complexitatea umană. De Ziua Mondială a Filosofiei, le urez să aibă puterea de a rămâne aproape de crezul care ne unește - căutarea și datoria”, a transmis  Inspector Școlar General, Bogdan Gheorghe Suruciuc.


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
42

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
25

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
55

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...