Bucurie, implicare, activităţi educative şi distractive la Școala de Vară de la Smârdan (fotogalerie)

Derulat în perioada 4 – 8 iulie, la Şcoala Profesională „Sfântul Apostol Andrei” din Smârdan în parteneriat cu Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Smârdan, proiectul „ŞCOALA DE VARĂ” a avut ca scop stimularea implicării voluntare a copiilor în activităţi recreative, de cunoaştere, de cercetare şi documentare cu promovarea şi valorizarea potenţialului individual şi de grup a acestora, precum şi formarea/dezvoltarea unor abilităţi de petrecere a timpului liber în mod atractiv şi educativ.

 

La activităţile organizate de membrii echipei de proiect în regim de voluntariat (15 cadre didactice) au participat peste 80 de copii, care şi-au manifestat bucuria, dovedind disponibilitate de relaţionare şi comunicare cu alţi copii de aceeaşi vârstă, dar şi de vârste diferite, capacitatea de a accepta noi provocări, care impun implicarea personală în descoperirea de soluţii practice şi utile de petrecere în comun a timpului pe perioada vacanţei.

Diverse, educative, relaxante, distractive, activităţile desfăşurate au solicitat creativitatea cadrelor didactice implicate şi au contribuit la crearea stării de bine pentru copiii şcolii din Smârdan și din localități limitrofe, la îmbunătăţirea relaţiei elev – şcoală, elev – profesori, elev – elev şi  la dezvoltarea personală a tuturor celor implicaţi.

Ediția din acest an s-a bucurat de un real succes fiind un proiect ambițios care a înglobat o multitudine de activități și ateliere diversificate coordonate de o echipă de cadre didactice care prin implicare, efort și creativitate a reușit să ofere momente de neuitat copiilor care au participat pe parcursul celor cinci zile.  Preșcolarii și elevii participanți au pătruns în „Lumea muzicii” unde au învățat imnul proiectului compus special pentru acest eveniment, s-au inițiat în practica instrumentală, s-au întrecut la jocurile specifice copilăriei și în cadrul acrivităților sportive, au confecționat creații din materiale textile reciclabile, prin tehnica Origami, Quilling, au exersat aptitudini de mici exploratori la „Vânătoarea de comori”, au dansat pe ritmuri diverse, au rezolvat ghicitori, au descoperit locuri binecuvântate din România, au scris mesaje pe care le-au introdus în „Capsula timpului”. Foarte importante au fost, de asemenea, atelierele de educație rutieră și prim ajutor.

Cu deviza „Profesori creativi, elevi fericiţi, părinţi mulţumiţi, comunitate implicată” s-a încheiat a II-a  ediţie a Școlii de vară cu certitudinea că, la ediţia din anul viitor va fi utilizată experienţa acumulată pentru a realiza activităţi deosebite în beneficiul copiilor.

Mulțumiri alese tuturor partenerilor şi sponsorilor pentru implicare!

















(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O persoană rănită în urma unui accident rutier, la Zăicești

astăzi, 15:37

Un accident rutier a avut loc, în urmă cu puțin timp, pe E 58, în localitatea Zăicești. În eveniment a fost implicat un singur autoturism. La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașame...

Ești în concediu de creștere și îngrijire copil? Guvernul îți va impune să plătești 2430 lei/ an ca să beneficiezi de asigurare de sănătate!

astăzi, 15:30

Pachetul de măsuri de austeritate lansat de premierul Ilie Bolojan propune ca un număr mare de persoane exceptate până în prezent de la plata contribuției de 10% pentru sistemul public...

Ce le recomandă DSP botoșănenilor să facă pe timp de caniculă!

astăzi, 15:00

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani oferă o serie de recomandări cetățenilor pentru prevenirea impactului negativ al temperaturilor crescute. I. Recomandări pentru populația ...