Bogdan Suruciuc, șeful ISJ: ”În județul Botoșani avem două licee care pot fi considerate privilegiate”

În județul Botoșani funcționează două licee care, în acest moment, pot fi considerate printre cele mai bogate din România.

Bogdan Suruciuc, șeful ISJ: ”În județul Botoșani avem două licee care pot fi considerate privilegiate”

 Bogdan Suruciuc  Foto: Ziarul Lumina

Pe lângă suprafețele de teren sau pădure deținute, cele două licee dispun și de o bază materială bogată, necesară exploatării terenului agricol.

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a confirmat, într-un interviu acordat Ziarului Lumina, faptul că în județ există două licee tehnologice ”privilegiate”. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni și Liceul „Anastasie Bașotă” Pomârla.

”Avem două licee tehnologice, în județul Botoșani, care pot fi considerate privilegiate: Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni și Liceul „Anastasie Bașotă” Pomârla. Liceul din Pomârla deține 1878 ha de pădure și 156 ha de teren agricol, iar Liceul Șendriceni are 50 ha de teren agricol și o fermă de vaci. Aceste două unități de învățământ au și baza materială necesară exploatării terenului agricol: tractoare, mașini, utilaje agricole și echipamente pentru lucrările solului. Așa încât elevii noștri, având o bază materială și didactică foarte bună, pot deveni buni profesioniști pentru a schimba în bine viitorul acestei zone”, a declarat șeful ISJ Botoșani.

Fiind vorba despre două licee aflate în zone rurale, cea mai mare provocare a școlilor cu acest specific rămâne cea a profesorilor calificați.

”Din fericire, în ultimii ani, numărul profesorilor necalificați încadrați în sistem este în scădere. În anul școlar 2022-2023, au fost încadrați 132 de profesori necalificați, dintre care 87 erau persoane cu studii superioare, care se calificau în a doua specializare și 10 erau studenți în curs de calificare. Încă mai există dascăli dedicați, care doresc să facă educație de calitate chiar și în cele mai defavorizate zone rurale ale județului nostru”, a precizat pentru sursa citată Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Interviu cu un botoșănean, make-up artistul vedetelor din capitală. „Sunteți frumoase, fetelor!” (foto)

Luni, 4 Decembrie 2023
1338

Alexandru Tanasă sau Alex, așa cum îi spun apropiații, este din comuna Drăgușeni, județul Botoșani și se poate lăuda cu un palmares impresionant la vârsta lui. Și-a dorit să fie...

Ample acțiuni cu polițiști, jandarmi și polițiști de frontieră, s-a lăsat cu amenzi și permise reținute

Luni, 4 Decembrie 2023
303

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 7 acțiuni punctuale în Darabani, Săveni, Botoșani, Flămânzi, Bucecea și Dorohoi, în cadrul acțiunii BLOCADA,...

(Și) personalul TESA de la „Mavromati” continuă protestele (foto, video)

Luni, 4 Decembrie 2023
105

Continuă protestele și la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani. Personalul TESA a ieșit, pentru a 11-a zi, în fața unității sanitare în semn de prote...