Bogdan Suruciuc, șeful ISJ: ”În județul Botoșani avem două licee care pot fi considerate privilegiate”

În județul Botoșani funcționează două licee care, în acest moment, pot fi considerate printre cele mai bogate din România.

Bogdan Suruciuc, șeful ISJ: ”În județul Botoșani avem două licee care pot fi considerate privilegiate”

 Bogdan Suruciuc  Foto: Ziarul Lumina

Pe lângă suprafețele de teren sau pădure deținute, cele două licee dispun și de o bază materială bogată, necesară exploatării terenului agricol.

Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a confirmat, într-un interviu acordat Ziarului Lumina, faptul că în județ există două licee tehnologice ”privilegiate”. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni și Liceul „Anastasie Bașotă” Pomârla.

”Avem două licee tehnologice, în județul Botoșani, care pot fi considerate privilegiate: Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni și Liceul „Anastasie Bașotă” Pomârla. Liceul din Pomârla deține 1878 ha de pădure și 156 ha de teren agricol, iar Liceul Șendriceni are 50 ha de teren agricol și o fermă de vaci. Aceste două unități de învățământ au și baza materială necesară exploatării terenului agricol: tractoare, mașini, utilaje agricole și echipamente pentru lucrările solului. Așa încât elevii noștri, având o bază materială și didactică foarte bună, pot deveni buni profesioniști pentru a schimba în bine viitorul acestei zone”, a declarat șeful ISJ Botoșani.

Fiind vorba despre două licee aflate în zone rurale, cea mai mare provocare a școlilor cu acest specific rămâne cea a profesorilor calificați.

”Din fericire, în ultimii ani, numărul profesorilor necalificați încadrați în sistem este în scădere. În anul școlar 2022-2023, au fost încadrați 132 de profesori necalificați, dintre care 87 erau persoane cu studii superioare, care se calificau în a doua specializare și 10 erau studenți în curs de calificare. Încă mai există dascăli dedicați, care doresc să facă educație de calitate chiar și în cele mai defavorizate zone rurale ale județului nostru”, a precizat pentru sursa citată Bogdan Suruciuc, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
65

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
168

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...

Ce pedeapsă a primit un bărbat care a urinat pe mașina de poliție, după ce s-a îmbătat și a provocat un accident rutier

astăzi, 12:39
125

Judecătoria Suceava l-a condamnat pe Cristinel C., aflat în prezent în Penitenciarul Botoşani, la pedeapsa de 4 ani și 20 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tu...