Bani din cutia milei pentru copiii buni la învățătură, într-un sat din Botoșani

Preotul îi recompensează pe copii de două ori pe an. În acest fel, spune părintele, elevii vor fi stimulați să își dea și mai mult silința la școală.

Un preot de țară din județul Botoșani îi recompensează pe cei mai buni elevi din sat. Părintele oferă bani, din fondurile acumulate de biserică la cutia milei, fiecărui elev merituos.

Se întâmplă în satul Hilișeu Cloșca, din comuna Hilișeu-Horia, județul Botoșani. Pentru a-i recompensa pe cei silitori și în felul acesta de a oferi exemplu și celorlalți școlari, preotul din sat a decis să folosească banii adunați în cutia milei pentru a oferi burse elevilor merituoși.

„În România, puțin sunt recompensați oameni valoroși. Așa că am decis să ne implicăm pentru a oferi, chiar dacă modic, o recunoaștere pentru elevii silitori, elevii care învață și își dau silința la școală”, spune preotul Cătălin Florin Istrate, preot paroh la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Hilișeu Cloșca.


Mini-burse pentru cei mai buni elevi pe nivel de studiu

Ideea acordării acestor burse s-a născut înainte de Crăciun, la finele anului trecut. Odată cu întrunirea Consiliului Eparhial, s-a ajuns la concluzia că elevii buni la învățătură trebuie recompensați, indiferent de situația lor materială, scrie Adevărul.

Așa s-a stabilit ca cel mai bun pe nivel de învățătură, din ciclul gimnazial, să primească o mini-bursă din banii strânși de biserică, de la comunitate, inclusiv prin cutia milei.

„La începutul Postului Nașterii Mântuitorului am hotărât să acordăm o mini-bursă elevilor de gimnaziu din parohia noastră! Tocmai pentru a-i determina să străduiască și mai mult”, spune preotul Cătălin Florin Istrate.

Având în vedere că nu mai există elevi de clasa a VI-a, acum au fost acordate trei burse, în valoare de câte 300 de lei fiecare. Adică, pentru cei mai buni din clasele a V-a, a VII-a și a VIII-a. Bursa este oferită de două ori pe an: de Paști și de Crăciun.

De data aceasta au fost premiați: Delia-Andreea Zaharia - clasa a V-a, Dumitrița-Gabriela Ungureanu - clasa a VII-a și Sebastian-Eduard Ciociu - clasa a VIII-a.

 



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...