BAC 2018 - Ministerul Educatiei: Probele sunt monitorizate audio-video

Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale din cadrul examenului national de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) se vor desfasura in perioada 12-22 februarie 2018. Sunt asteptati sa participe cei peste 177.000 de elevi din clasele a XII-a si a XIII-a, dar si absolventi din promotiile anterioare, informeaza duminica Ministerul Educatiei Nationale.

Potrivit dispozitiilor art. 78 alin. (7) din Legea Educatiei Nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, aceste evaluari pot fi organizate si se desfasoara la nivelul unitatii de invatamant, in timpul anului scolar, pe parcursul semestrului al II-lea, in fata unei comisii prezidate de directorul unitatii de invatamant si numite prin decizie a inspectorului scolar general, in conditiile stabilite de metodologia de examen.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A) se va desfasura in zilele de 12 si 13 februarie. In intervalul 14-15 februarie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna (proba B). Vineri, 16 februarie, respectiv in zilele de 19 si 20 februarie se va desfasura evaluarea competentelor digitale (proba D). Probele orale se incheie cu evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C) - 21 si 22 februarie.

Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat din prima sesiune sunt programate intre 25 si 28 iunie.

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala in maximum 10-15 minute. 

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. 

Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, se mai spune in comunciatul MEN.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Leo Grozavu, după 1-1 cu CFR Cluj: ”Nu aș vrea să fiu arogant, dar am fost mai buni!”

astăzi, 21:37

Meriton Kirenica a deschis scorul pentru ardeleni rapid (minutul 10), însă moldovenii au avut forța să egaleze pe final prin Enzo Lopez (minutul 85). ”Cred că puteam să obținem ma...

FC Botoșani - CFR Cluj 1-1. Cu Leo Grozavu pe bancă, botoșănenii scot un punct și impresionează în jocul cu „feroviarii”!

astăzi, 20:10

FC Botoșani a „smuls” un punct pe final, punându-i o nouă piedică CFR-ului, 1-1. „Feroviarii” n-au excelat în Moldova și irosesc puncte importante în lupt...

O nouă căsuță ridicată de o asociație din Botoșani oferă noi speranțe pentru persoanele aflate în dificultate!

astăzi, 17:50

După o săptămână de muncă dedicată amplasării acestei casute, în săptămâna următoare va fi amenajat interiorul, astfel încât să poată fi oferit un cămin pent...