Apariția de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi, duce la suspendarea cursurilor

Apariția de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi, duce la suspendarea cursurilor

Ministerul Educației a transmis inspectoratelor școlare județene o notă cu măsurile obligatorii pe care unitățile de învățământ trebuie să le aplice pentru prevenirea îmbolnăvirilor în colectivitățile de preșcolari și elevi.

Măsurile sunt menite să reducă răspândirea virusurilor gripale, în contextul declarării epidemiei gripale la nivel național.

Joi, 6 februarie, Ministerul Sănătății a declarat oficial epidemie de gripă în România, anunțând totodată 18 decese de la începutul sezonului gripal, 8 fiind înregistrate în ultima săptămână. Printre acestea, unul dintre cazuri este al unui copil mai mic de doi ani.

Când se suspendă cursurile într-o clasă

Ministerul Educației și Cercetării a luat o serie de măsuri pentru reducerea îmbolnăvirilor:

1. Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.

2. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat și Direcției Județene de Sănătate Publică/Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București.

Ministerului Educației și Cercetării către unitățile de învățământ prevede următoarele obligaţii pentru şcoli:

-Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.

-În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat și la Direcția de Sănătate Publică județeană sau a municipiului București.

-În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda.

-Realizarea dezinfecției unității de învățământ.

-Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

-Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. Se va asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă:

-Spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă, etc.)

-Spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor

-Consumul de apă doar din surse sigure, autorizate

-Amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale, etc, pentru a preveni aglomerarea și pentru limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii.

Revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverință medicală.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
149

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
298

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
304

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....