Bursele elevilor cresc la minimum 150 de lei pe lună

Bursele elevilor cresc la minimum 150 de lei pe lună

Bursele acordate elevilor vor fi de minimum 150 de lei pe lună, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern publicat de Ministerul Educației.

„În anul școlar 2020-2021, cuantumul minim al burselor de performanțăa, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învățamântul preuniversitar de stat, cu frecventa, este de 150 lei”, se precizează în proiectul de hotărâre de Guvern pentru aprobarea cuantumului minim al burselor de performanță, de merit, de studiu şi de ajutor social pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat, cu frecvență, care se acorda elevilor în anul școlar 2020 – 2021.

Bursele se aloca din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat, din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat.

“Autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare al burselor, în funcție de posibilitățile financiare ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale”, se mai precizează în proiect.

"Uniformizarea alocării burselor prin stabilirea unui cuantum minim al fiecărei categorii de bursă răspunde nevoii de a sprijini sistemul pentru a deveni mai eficient, în special răspunzând nevoilor elevilor proveniți din grupurile dezavantajate/vulnerabile", arata inițiatorii proiectului.

În prezent, în anul școlar 2019-2020, bursele care sunt acordate sunt burse sociale sau burse de ajutor social, burse de studiu, burse de merit și burse de performanță.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
201

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
195

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
285

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...