Anchetă disciplinară solicitată de IȘJ în cazul cadrului didactic care, într-o excursie, ar fi agresat mai mulţi elevi

Anchetă disciplinară solicitată de IȘJ în cazul cadrului didactic care, într-o excursie, ar fi agresat mai mulţi elevi

Un cadru didactic al Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Botoșani este acuzat că ar fi agresat mai mulți elevi în timpul unei excursii în județul Brașov. Oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz. Coordonatorul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), Daniel Botezatu, a precizat că la nivelul instituţiei au fost înregistrate trei sesizări depuse de părinţi, reclamând fapte de violență ale profesorului.

Potrivit acestuia, excursia nu a fost comunicată instituției în conformitate cu normele în vigoare și a solicitat Colegiului să demareze o anchetă disciplinară.

„Am repartizat cele trei sesizări către doi inspectori școlari, însă ei sunt mai puțin disponibili în această perioadă, în care se susține Bacalaureatul. Am trimis reclamațiile Colegiu și am cerut conducerii să demareze o anchetă disciplinară, pentru a ne răspunde unor întrebări. Orice excursie se comunică Inspectoratului, pe baza unui dosar, unde sunt incluse mai multe documente necesare, în special în contextul pandemiei. Este o procedură operațională fără de care nu ar trebui să aibă loc nicio excursie. Noi nu am primit nicio înștiințare în acest sens. Vom urmări și rezultatele anchetei Poliției, pentru că acuzațiile sunt grave”, a precizat Botezatu.

Poliția efectuează cercetări in rem în acest caz, sub aspectul comiterii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

„În urma informaţiilor apărute în spaţiul public conform cărora mai mulţi minori din judeţul Botoşani ar fi fost loviţi de către fosta lor profesoară, de la unitatea de învăţământ pe care aceştia au frecventat-o în anul şcolar 2020 - 2021, din municipiul Botoşani, în timp ce se aflau împreună, într-o excursie în judeţul Braşov, ne-am sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, a afirmat Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Spune-ne opinia ta