Administrații botoșănene eligibile pe lista intermediară a proiectelor cu finanțare prin PNRR

Trei dintre solicitanții ale căror proiecte au fost declarate admise sunt din județul Botoșani.

Administrații botoșănene eligibile pe lista intermediară a proiectelor cu finanțare prin PNRR

Solicitanții a trei autorități locale botoșănene au trecut de etapa evaluării eligibilității și vor intra în etapa evaluării calitative din cadrul apelului de proiecte „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Ministerul Educației a publicat miercuri lista intermediară a proiectelor admise/respinse în etapa de evaluare a eligibilității din cadrul proiectului „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Trei dintre solicitanții ale căror proiecte au fost declarate admise în urma acestei etape  sunt din Botoșani.

Este vorba despre administrația comunei Stăuceni, care a depus proiectul ”Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr.1, Stăuceni”, cea a comunei Ibănești, proiectul depus fiind ”Asigurarea tranziției către un sistem educațional  sustenabil prin dezvoltarea unor ”școli verzi” în comuna Ibănești” și cea a municipiului Botoșani, prin proiectul ”Dezvoltarea  rețelei de pilot de școli verzi la nivelul municipiului Botoșani”.

După soluționarea contestațiilor, care pot fi depuse doar pe platforma informatică până vineri, 29 decembrie 2023, proiectele vor intra în etapa evaluării calitative, la finalul căreia cele care obțin minimum 70 de puncte vor primi finanțare  în limita bugetului alocat apelului și în ordinea descrescătoare a punctajului, scrie Edu.ro.

Apelul de proiecte este de tip competitiv și se adresează tuturor unităților administrativ teritoriale  (UAT) ale căror administrații locale  pot solicita finanțare atât pentru reabilitarea unităților de învățământ preuniversitar pe care le administrează cât și pentru construcția de noi unități de învățământ preuniversitar primar, gimnazial și/sau liceal cu încadrare  în limitele alocărilor financiare prevăzute.

Solicitanții trebuie să includă în documentație și o analiză de nevoi realizată la nivelul unităților de învățământ și avizată la nivel județean.

Peste 225 de milioane de euro sunt alocate realizării unei  infrastructuri școlare la standarde europene și globale de dezvoltare sustenabilă.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
44

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
27

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
56

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...