Micii ”patiseri” din Botoșani au aflat cum se fabrică pâinea, apoi și-au făcut propriile prăjituri! (Foto)

Pâine, prăjituri, figurine de tot felul, dar mai ales o expriență de neuitat! De asta au avut parte copiii care au vizitat, miercuri, o fabrică din oraș.

Micii ”patiseri” din Botoșani au aflat cum se fabrică pâinea, apoi și-au făcut propriile prăjituri! (Foto)

Săptămâna ”Școala Altfel” a adus pentru copiii din clasa pregătitoare C Step by Step, Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani, numeroase experiențe în urma cărora au aflat mai multe despre despre alimente și alimentația sănătoasă. 

Una dintre activitățile folositoare a fost și vizita făcută la ”Casa Pâinii” din municipiul Botoșani, unde celor mici li s-a explicat fiecare pas din procesul de fabricație a pâinii pe care ei o consumă zilnic.

”Uimirea se citea în fiecare moment pe fețele micilor școlari, care nu mai conteneau cu exclamațiile și întrebările”, spune prof. Balan Lăcrămioara, cea care i-a însoțit pe copii.

Surpriza a fost și mai mare când copiii au vizitat secția de patiserie-cofetărie, unde au văzut cum se fabrică prăjiturile. Mai mult, tot aici au avut ocazia să orneze micile figurine decupate chiar de ei.

”Ce bună e prăjitura mea!”, au exclamat mulți dintre ”micii patiserii”, care nu au pierdut prilejul și și-au savurat imediat creațiile.

”Deși mici, copiii învață multe lucruri atunci când contextele sunt stimulative pentru ei, când sunt implicați în activități”, a transmis și prof. Aparaschivei Ovidiu.







 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
5

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
60

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
24

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...