Săptămâna ”Școala Altfel” a adus pentru copiii din clasa pregătitoare C Step by Step, Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani, numeroase experiențe în urma cărora au aflat mai multe despre despre alimente și alimentația sănătoasă.
Una dintre activitățile folositoare a fost și vizita făcută la ”Casa Pâinii” din municipiul Botoșani, unde celor mici li s-a explicat fiecare pas din procesul de fabricație a pâinii pe care ei o consumă zilnic.
”Uimirea se citea în fiecare moment pe fețele micilor școlari, care nu mai conteneau cu exclamațiile și întrebările”, spune prof. Balan Lăcrămioara, cea care i-a însoțit pe copii.
Surpriza a fost și mai mare când copiii au vizitat secția de patiserie-cofetărie, unde au văzut cum se fabrică prăjiturile. Mai mult, tot aici au avut ocazia să orneze micile figurine decupate chiar de ei.
”Ce bună e prăjitura mea!”, au exclamat mulți dintre ”micii patiserii”, care nu au pierdut prilejul și și-au savurat imediat creațiile.
”Deși mici, copiii învață multe lucruri atunci când contextele sunt stimulative pentru ei, când sunt implicați în activități”, a transmis și prof. Aparaschivei Ovidiu.