Acuzații la o școală din Botoșani în plină iarnă, oficialii din Educație spun că „totul se rezolvă”!

Șeful Educației botoșănene dă asigurări că situația de la școala în cauză se rezolvă.

Acuzații la o școală din Botoșani în plină iarnă, oficialii din Educație spun că „totul se rezolvă”!

   Foto: Digi24.ro

În plină iarnă, când termometrele indică minus 14 grade afară, mai mulți elevi de la o școală din Botoșani au rămas fără căldură în sălile de clasă. Dacă unele unități de învățământ din mediul rural au fost închise din cauza condițiilor meteorologice, în această școală elevii sunt ținuți cu o temperatură de 12 grade. Acuzațiile sunt aduse de Elena O. într-un e-mail trimis pe adresa redacției Știri.Botoșani.Ro.

Elena O. afirmă în sesizarea trimisă redacției că situația nu ar fi de ieri, azi, ci de fiecare dată când temperaturile scad.

„O să motiveze din nou că s-a stricat centrala, dar ei vin la muncă și o deschid la ora 8 și o închid la 12. Nici nu au timp caloriferele să se dezghețe. Situația se repetă de fiecare dată când apar situații cu temperatură joasă, iar muncitorii râd și ridică din umeri”, scrie Elena O.

Mai mult decât atât, femeia acuză că situația a fost declarată de către Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fi una bună, deși lucrurile ar sta altfel în realitate.

Copiii noștri îngheață în clase, iar doamna director și doamna inspector pentru învățământ special au raportat la ora 08:20 la IȘJ că totul este ok. În clase temperatura este de 12 grade, iar copiii noștri au probleme”, scrie Elena O. în e-mail-ul trimis pe adresa redacției.

A scăzut puțin temperatura, dar se rezolvă

Contactat telefonic de reporterii Știri.Botoșani.Ro, prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, a declarat că la Școala Specială s-a defectat o supapă de la centrală, marți dimineață, însă problema urmează să se remedieze.

S-a defectat o supapă de la centrală, dar o remediază acum. Echipa de intervenție se afla la școală ca să remedieze problema. Centrala de acolo s-a defectat în această dimineață, la 07:00, iar echipa cu care are școala contract lucrează să remedieze problema. A scăzut puțin temperatura, dar se rezolvă”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc.

Mai mult decât atât, șeful Educației botoșănene spune că înainte de vacanța de sărbători a fost verificată temperatura din sălile de clasă din fiecare unitate de învățământ din județul Botoșani.

Înainte de vacanță s-a verificat starea temperaturii în sălile în care își desfășoară activitatea și a fost ok. Deci chiar am verificat atunci în toate unitățile de învățământ temperatura din săli”, a completat oficialul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
866

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8572

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...