Școli închise în Botoșani din cauza viscolului și a ninsorii!

Sunt afectați de această decizie peste 1.000 de elevi din mediul rural și peste o sută de profesori.

Școli închise în Botoșani din cauza viscolului și a ninsorii!

   Foto: Opinia Buzău

Viscolul puternic și ninsoarea puternică au afectat și educația botoșăneană. Astfel, patru unități de învățământ din mediul rural au fost închise.

Potrivit lui prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani, afectați de această măsură sunt 1169 de elevi și 128 de cadre didactice.

Cursurile au fost sistate la Școala Gimnazială nr. 1 Unțeni, unde învață 240 de elevi și predau 25 de profesori; la Școala Gimnazială nr. 1 Avrămeni, unde sunt 423 de elevi și 41 de profesori; la Școala Gimnazială nr. 1 Călărași, cu 308 elevi și 36 de cadre didactice și la Școala Gimnazială nr. 1 Răuseni, ce are un colectiv de 198 copii și 26 de dascăli.

Conform hotărârilor Consiliilor de Administrație din fiecare unitate de învățământ afectată de viscol și ninsoare, cursurile vor fi recuperate la o dată stabilită de acestea.

„În celelalte școli din județul Botoșani nu sunt probleme la nivelul asigurării condițiilor optime pentru desfășurarea cursurilor”, a declarat prof. Bogdan Suruciuc, inspector școlar general al IȘJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
848

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8113

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1296

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...