Activități de prevenție desfășurate de polițiști cu elevii unui colegiu din Botoșani!

Miercuri, 11 septembrie 2024,  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii  s-au întâlnit cu  elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani. 

Prevenirea consumului de droguri, precum şi siguranţa în mediul fizic şi online au fost doar câteva din temele abordate în cadrul întâlnirilor.

Tinerii au primit  recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte în diferite situaţii de risc și care sunt implicaţiile consumului de droguri la vârsta adolescenței.  Discuţiile au vizat legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului de droguri, exemple de situaţii în care tinerii au consumat droguri sau au fost implicaţi în alte infracţiuni din sfera traficului de substanţe interzise, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora.

De asemenea, adolescenţii au primit informaţii privind siguranţa personală acasă, în fața calculatorului,  pe  stradă şi în locurile de agrement.

Întâlnirile poliţiştilor cu copiii au avut un caracter interactiv. În cadrul acestra, copiii au primit sfaturi cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte atunci când sunt singuri acasă, precum şi cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia atunci când siguranţa le este pusă în primejdie.

Polițiștii au adus în discuție o temă de actualitate, cea a siguranței în mediul online, având în vedere faptul că tentația de a petrece mai mult timp pe calculator, pe jocuri sau pe rețelele de socializare este tot mai mare. De asemenea, polițiștii au atras atenția copiilor asupra consecințelor la care se expun printr-o utilizare neadecvată a internetului, în caz contrar, putând deveni foarte ușor victime ale cyberbullyingului.

Astfel de activități vor continua pe perioada întregului an școlar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Psihologul botoșănean Gabriela-Dana Pușcașu, despre gestionarea comportamentului copilului în grup la Conferința ABA!

Tuesday, 17 September 2024

Gabriela-Dana Pușcașu, BCBA și psiholog cu drept de liberă practică în domeniul psihopedagogiei speciale, se va alătura în calitate de speaker cu o temă de interes care vizează ges...

Polițiștii botoșăneni, cu ochii pe cei certați cu regulile: Sunt vizați și cei care apelează nejustificat 112!

Tuesday, 17 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...

Doi elevi ai Colegiului „A.T.Laurian” au inițiat un proiect pe tema dezvoltării durabile a orașului Botoșani! (foto)

Tuesday, 17 September 2024

Recent, s-a desfăşurat în aula colegiului Conferinţa publică, în cadrul căreia a avut loc premierea participanţilor la concursul de eseuri şi la concursul de machete „Oraşul ...