Activități de educație financiară adresate elevilor botoșăneni în Săptămâna Mondială a Banilor

Activități de educație financiară adresate elevilor botoșăneni în Săptămâna Mondială a Banilor

În perioada 22-26 martie 2021, Banca Națională a României a organizat Săptămâna mondială a banilor, în parteneriat cu Ministerul Educației și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică prin Rețeaua Internațională de Educație Financiară la care BNR este membru cu drepturi depline începând cu anul 2018.

Demersul face parte dintr-un proiect amplu de educație financiară inițiat de Banca Națională a României în anul 2011 - Să vorbim despre bani şi bănci - , la care au participat până acum aproximativ 210.000 de elevi și cadre didactice.

Pe parcursul acestei săptămâni, reprezentanții Băncii Naționale a României – Agenția Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, au derulat activități pe teme financiar-bancare adresate unui număr de aproximativ 165 de elevi și 7 cadre didactice din 2 unități școlare: Școala Profesională de Cooperație Botoșani și Școala Gimnazială „Leon Dănăilă” Darabani.

„Activitățile educative care se încadrează în tematica propusă la nivel mondial, au stat la baza dezbaterilor online dintre elevi și reprezentanții BNR pe subiecte precum elaborarea unui buget, planificarea financiară, economisirea, inflația, elemente de siguranță ale banilor, mijloace moderne de plată.

Și în acest an, Banca Națională a României s-a implicat în acest proiect educațional considerând că în prezent, în contextul pandemiei COVID-19, este mai important ca niciodată să continue interacțiunea cu tinerii, astfel încât aceștia să poată dobândi/dezvolta abilități și cunoștințe pentru abordarea problemelor financiare”, au declarat reprezentanții IȘJ Botoșani.

Proiectul „Săptămâna Mondială a Banilor-2021” este parte a campaniei globale de conștientizare a importanței banilor, la care participă peste 170 de țări de pe toate continentele. Acesta are rolul de a crește nivelul de educație financiară al copiilor și tinerilor, precum și cel al incluziunii financiare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Eveniment dedicat Sărbătorilor Pascale la Dorohoi, începând de miercuri

Miercuri, 21 Aprilie 2021
132

Începând de miercuri, 21 aprilie 2021, ora 10:00 și până joi, 22 aprilie 2021, ora 19:00 va avea loc, în fața Primăriei Municipiului Dorohoi, un eveniment interesant și de...

Muzeul „Ștefan Luchian” din Ștefănești își redeschide, oficial, porțile

Miercuri, 21 Aprilie 2021
126

Muzeul Județean Botoșani organizează vineri, 23 aprilie 2021, începând cu orele 15.00, festivitățile de redeschidere a Muzeului „Ștefan Luchian” din Ștefănești.Șt...

Învățământul botoșănean este din nou în doliu. Un fost profesor al Liceului Pedagogic s-a stins din viață

Miercuri, 21 Aprilie 2021
1495

Mircea Chișcă, un renumit profesor de educație fizică al Liceul Pedagogic din Botoșani, s-a stins din viață în urma unei boli incurabile, lăsând în urmă zeci de ani de ...