45 de dascăli vor să predea în cadrul Centrului de Excelență

45 de dascăli vor să predea în cadrul Centrului de Excelență

Nu mai puțin de 45 de profesori vor susține, miercuri și joi, proba interviului pentru a putea fi selectați să predea în cadrul Centrului Județean de Excelență, a declarat Irina Telișcă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) din Botoșani. 

Prima probă prin care au trecut candidații a fost selecția dosarelor, care s-a desfășurat în perioada 8 – 11 octombrie. 

„Cadrele didactice care doresc să desfășoare activitate în Centrul Județean de Excelență din Botoșani vor fi selectate în funcție de mai multe criterii. Și anume, experiență în pregătirea elevilor capabili de performanțe înalte sau a manifestat interes față de acest domeniu, competențe de proiectare didactică și de evaluare la nivel înalt, capacitate de organizare, capacitate de lucru în echipă și de comunicare eficientă, integritate și etică profesională studii de specialitate/competențe în domeniul în care dorește să pregătească elevii și asumarea responsabilității și respectarea disciplinei muncii. Acestea ar fi printre cele mai importante aspecte de care s-a ținut cont în selecția dosarelor”, a afirmat purtătorul de cuvânt al instituției. 

Din informațiile transmise de oficialități, profesorii care vor trece de proba interviului vor selecta elevii capabili de performanțe înalte de învățare. 

Astfel, la finalul lunii octombrie ar trebui să înceapă și cursurile, care vor fi predate la Botoșani la Colegiul „Mihai Eminescu” pentru elevii de liceu, iar pentru elevii de gimnaziu vor fi predate la Școala nr. 11. La Dorohoi se vor ține la Liceul „Regina Maria” pentru copiii din clasele IX – XII, iar pentru cei de gimnaziu orele se vor susține la Școala „Mihail Kogălniceanu”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
18

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
155

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
131

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...