SPERANȚE DEȘARTE? Acordarea sumei de 500 euro de la stat pentru educaţia fiecărui copil, amânată de trei ani, în pixul actualului Guvern!

Punerea în aplicare a prevederii legislative prin care statul acordă 500 euro pentru educaţia fiecărui copil "stă în pixul" actualului Guvern. Ce spune despre asta Pavel Năstase, ministrul Educaţiei!

SPERANȚE DEȘARTE? Acordarea sumei de 500 euro de la stat pentru educaţia fiecărui copil, amânată de trei ani, în pixul actualului Guvern!

Românii aşteaptă de trei ani ca autorităţile să pună în aplicare prevederile legislative prin care statul acordă 500 de euro pentru educaţia fiecărui copil. Punerea în aplicare a prevederii legislative prin care statul acordă 500 euro pentru educaţia fiecărui copil "stă în pixul" actualului Guvern. Deocamdată nu s-a decis nimic în acest sens, a spus pentru ECONOMICA.NET Pavel Năstase, ministrul Educaţiei.

Autorităţile şi-au asumat în 2011, prin Legea educaţiei, că vor acorda fiecărui nou-născut român echivalentul în lei al sumei de 500 de euro pentru susţinerea educaţiei sale.

Măsura ar fi trebuit să se aplice începând din anul 2013, potrivit articolului 361 alin. (3) lit. e) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare.

Nu s-a întâmplat nici până astăzi. Din 2013 încoace, Guvernele care s-au perindat la conducerea ţării au amânat în mod sistematic, prin Ordonanţe de urgenţă, punerea în aplicare a prevederilor care reglementează acordarea sumei de 500 euro fiecărui nou-născut.

Întâi, Guvernul a amânat punerea în aplicare a acestei prevederi până la data de 31 decembrie 2016, prin articolul 36, alineatul 1 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Aplicarea măsurii care vizează acordarea sumei de 500 euro pentru educaţia fiecărui nou-născut s-a amânat încă o dată, până la data de 1 martie 2017, potrivit articolului 18 din Ordonanta de urgenţă nr. 99/2016, adoptată la finalul anului trecut de Guvern.

Pavel Năstase, Ministrul Educaţiei, a declarat pentru ECONOMICA.NET că deocamdată nu s-a hotărât nimic referitor la punerea în aplicare a prevederilor legislative prin care statul acordă suma de 500 euro pentru educaţia fiecărui nou-născut. "Le vom analiza şi vom vedea dacă vor fi puse în aplicare în acest an (n. red. prevederile legislative)", a mai spus ministrul Pavel Năstase. Citeste material complet pe Economica.net...

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...