Sectorul HoReCa, scutit de plata impozitului specific până la vară

Sectorul HoReCa, scutit de plata impozitului specific până la vară

   Sursa foto ilustrativ: România Insider.ro

Scutirea de plata impozitului specific pentru sectorul HoReCa, care a fost hotărâtă a fi aplicată până la finele lunii martie, va fi prelungită până în vară.

Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîţu care a explicat să se ia în calcul ca măsura să fie prelungită până la vară, care a mai adăugat să așteaptă o propunere de la Ministerul de Finanţe în acest sens.

„Impozitul specific nu a fost plătit şi nu se plăteşte până în martie anul acesta, începând cu starea de urgenţă şi până în martie anul acesta, şi pentru că sunt restricţii în continuare ne gândim să prelungim lucrul acesta, deci impozitul specific pentru acest sector nu a fost plătit. Autorităţilor locale, printr-o ordonanţă, li s-a dat voie să reducă chiria, la cerere, până la 50%. A existat IMM Invest şi v-am spus, între primele 3-4 domenii erau restaurante şi domeniul respectiv (HORECA - n.r.). Şomajul tehnic şi, după aceea, măsura de plată a 41,5% din salariu pentru cei care sunt tot din şomaj tehnic, tocmai aceasta a făcut un lucru foarte important, a menţinut locurile de muncă. Deci nu a fost niciun cost pentru antreprenori. Diferenţa faţă de criza din 2008, ce am învăţat atunci, a fost să nu lăsăm acest cost al şomajului tehnic pe antreprenori”, a explicat preierul Florin Cîţu.

 

Spune-ne opinia ta